5 januari 2016

KalltKalltSkitKallt



En oerhört lugn, slö och ganska trist dag går mot sitt slut. Vaknade alldeles för tidigt i morse, klev upp redan vid 6.45. Som tur var så kändes min förkylning en aningen bättre, hostan var i alla fall nästan som bortblåst.
Tanken var att jag skulle slumra till i soffan, under filten framför Nyhetsmorgon. Ganska så skönt att mjukstarta dagen på det viset. Men inte idag, fanns nämligen en katt som tyckte jag var förbaskat tråkig.
Han pockade på uppmärksamhet HELA tiden. Tror jag gick åtta vändor med honom till matskålen, minst lika många till ytterdörren och sen lite törstig på det, varje kvart. Herregud! Ingen risk till någon vila av min klena högertass här inte.
Hade det inte varit 8 minus ute så hade jag självklart slagit dövörat till och låtit honom vara ute en längre stund.
Efter ett par timmar gav jag upp, klädde på mig, vek ihop filten och tänkte bädda. DÅ passar det att hoppa upp på sängen, lägga sig tillrätta och tvärsomna. Han sov i tre timmar och självklart kunde jag kunnat  hoppat i säng jag med, men det var så dags då. Lilla kattskrälle!

Vidare så har jag inte sysslat med något annat än att vara förste eldvakt här hemma.  Går åt en jäkla massa ved och jag upptäckte häromdagen till min fasa att vedförrådet börjar sina. Inte bra, många kalla vinterdagar kvar och köpa ved är jag alldeles för snål för.  Men vad det verkar nu så måste vi elda upp pengarna genom att köpa ved...trist!

Röd dag i morgon betyder att Rudolf är ledig, bra för då får han vara förste eldvakt. Har inget annat planerat mer än att vila. Har vilat i två månader nu och jag har glädjen att meddela att hälsenan mår liiiite, liiiite bättre. Inte mycket men det känns i alla fall som det går åt rätt håll. Har fortfarande ont vid varje steg, jag har ont på utsidan av foten, knölen är inte lika öm vid beröring och det bästa, vilovärken är nästan helt borta. Utom om jag råkat rantat på för mycket någon dag, då jäklar värker det vid vila eller försök till sömn.
Däremot har jag  fått en annan slags värk i foten, tror det beror på att jag dessa två månader har gått lite annorlunda, sätter ner foten försiktigare för det gör så himla ont. Klart det blir någon slags snedbelastning då.
Undrar hur det kommer gå att jobba om en vecka, kanske borde vara hemma ännu längre nu när det troligen har vänt, eller ska jag prova några nätter?  Många frågor, inga svar.

Och där kom maken med en kopp te, rart av honom. Han kan bara han vill.


Får jag lova att presentera norra Europas mest supercurlade katt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar