7 januari 2016

GårFramåt



I morse fick man veta att man levde, i alla fall när man klev ur sängen. Trodde först jag gått fel och in i kylskåpet i stället. Tittade på termometern som visade 18,7 ute och den lite mer behagliga 15,7 inne.  Inte ens 16 grader och jag hatar det!
Drog i gång brasan innan jag ens varit och morgonpinkat och nu ett par timmar senare så är det rena sommarvärmen här inne. Samma som ute fast utan minustecknet innan.
Rolf säger att det är våran något till åren gamla elpanna som inte "hinner" med att värma upp huset. Hinner med vadå? Ska han någonstans, passa en buss, vart är han på väg? Vad menar karln?
Varit exakt samma visa dom senaste åren och jag tackar högre makter för våran värmande kamin, två extra elelement, hopprep, fyratusen filtar och fårskinnstofflor.
Fast fårskinnstofflorna kan jag inte använda. NÅGON enbent besökare har snott EN jävla toffla och det är oerhört irriterande.
Raggsockor kliar så det fungerar inte heller. Blir vanliga svarta Gekåsstrumpor istället under ett lager av filtar som luddar av sig vilket gör att man ser ut som ett vandrande får hela dagarna.
Ni ser! Inte något positivt med vintern! Jag vill har vår nu och gärna ett par kubik med huggen björkved också. Det går åt för att hålla livslågan brinnande och att undvika köldskador på oss och eventuella besökare.

Igår var en bra dag! Foten kändes faktiskt inte av nämnvärt, fattar ni att jag är lycklig. Endast lite på utsidan av hälen när jag belastar. Nu blir det vila i hundraåttio sista veckan innan jag äntligen gör comeback på bästa jobbet.
Vi åkte till Stella för att Rudolf skulle montera skjutdörrar i deras glugg i hallen. Nu gick det inte helt enligt planerna för "någon" hade mätt fel så det blir en till resa idag efter jobbet för den skyldige.
Som om inte det vore nog så tappade den som mätt fel också en ask med 1000 rostfria skruvar på väg till bilen. Oj, vad skruvar det var och oj vad vi plockade i mörkret och oj vilken dålig stämning det var och OJ vad det var kallt om händerna och OJ vad punkteringar det kommer bli  för boende i området om vi råkade missa någon. Han tinade upp när vi kom hem som tur var, satte sig på en pinnstol framför brasan och fånglodde rätt in i eldhavet i en halvtimme. Kanske sånt som gamla avdankade brandmän gillar att göra, studera eld i närbild.


Det hanns med att lekas lite innan arbetet påbörjades. 
Stella bjussar generöst på pappersnäsdukar till behövande snoriga näsor


I går blev Stella 16 månader, jag har alltså varit världens lyckligaste mormor i 16 månader. Hon är så himla rolig nu. Svarar Aaaaa på allt man säger och frågar henne. Härmar allt, vilket är väldigt roligt men samtidigt livsfarligt när hon tar efter allt.
Carlos är alltid med i Stellas rum, han gillar att ligga där mitt på golvet och försöka sova. Stella är duktig, går oftast runt honom, ser sig för men ibland missar hon. I går satte hos sig på huk bakom honom, tittade ordentligt på hans lilla rumpa och petar med pekfingret rätt in i ...ja, ni vet var. Stackars Carlos for upp som skjuten ur en kanon och går och lägger sig på en säkrare plats. Såklart sa Emilie till henne, men allt gick så fort och det såg ganska kul ut. Men jag tröstade Carlos och jag tror han inte blev ledsen han kanske bara tycker att syrran är lite väl närgången ibland.

Annars så är det så kul att se dom leka tillsammans, Carlos leker inte alls lika hårt med Stella som han kan göra med oss vuxna. Stella skrattar högt när dom är tillsammans och Carlos trivs också, det ser man annars skulle han aldrig alltid ligga i hennes rum jämnt. Han vill vara med såklart.

Ska snart börja ta tag i den här dagen, står ett frissbesök på listan klockan 14.00 och sen en tur till barnbarnen framåt eftermiddagen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar