11 januari 2016

SöndagsSvammel


Asså dom här två! Finns inga finare små barnbarn än dessa två. Dom hänger ihop i vått och torrt. Jag är en sjukt stolt mormor! Stella är så fantastiskt rolig just nu. Hon pratar, härmar, skrattar, gör miner och har så mycket annat skoj för sig. Hon är inte still många sekunder, det är alltid något på gång.
Pappa, mamma, dadda, babba, aaaaa, mmmmmm är väl några av hennes vanligaste ord just nu. I alla fall av dom vi förstår. Sen kommer det såklart flera ur den lilla söta munnen som vi inte riktigt hänger med på.

Vi lekte i Stellas rum efter middagen vi blev bjudna på i går. Och jag har fått vetskap om att det inte heter Gordon Bleu, vilket jag alltid har trott. Det heter tydligen Cordon Bleu. Spelar ingen större roll så länge det smakade gott. Men såklart ska rätt vara rätt. 


I dag började jag dagen med en rejäl sovmorgon, gick inte upp förrän efter 10.00.
Gustav tjafsade på från 4.30 och jag var lite lätt irriterad och trött på att bli väckt varje kvart.
Kan man få sova en hel natt ostört tänkte jag högt.

På eftermiddagen var vi bjudna på födelsedagskalas hos Rudolfs syster Lotta som fyllde jämnt i dag. Man talar inte om en kvinnas ålder men en ledtråd är att hon är storasyster till Rudolf som är 55 och lillasyster till Bittan som är 63. Där har ni något att fundera över. 
Innan vi åkte till henne så stannade vi till i Bålsta för att inhandla en bukett blomster till jubilaren som man bör ha med sig vid ankomst.
Jag som inte varit i ett köpentrum på över två månader p.g.a min eländiga häl blev alldeles till mig när jag såg dom röda REA-skyltarna på Hemtex. Och just i samma stund slog det mig att det är väldigt tomt på påslakehyllan i vår garderob och att det verkligen var på tiden att köpa nya fina och piffiga till oss.
Var längesedan några sådana inhandlades och dom vi har börjar bli riktigt slitna och ur form. Sagt och gjort, hittade två olika som jag valde mellan. Båda nedsatta till halva priset. Rudolf fick välja, var lite schysst där eftersom det var han som betalade, som oftast då jag har för vana att glömma (läs: lämna) plånkan i bilen när vi handlar tillsammans.

Hos Lotta blev det gofika av högre rang. Jag unnade mig en lagom bit kladdkaka med en matsked vispad grädde. Det hade jag gott och väl utrymme för i min smartpointsbank. Älskar att man kan bestämma vad man vill äta, vad som helst, ingenting är förbjudet. Allting har ett värde, smart och smidigt och jag går ner i vikt av att äta vad jag gillar mest.

När vi åkte hem så blev den en spontanare in till bästa kinarestaurangen i Bålsta, Winnergarden.
Dom tilltänkta hamburgarna med klyftpotatis kändes mindre lockande och får därmed vänta tills i morgon på att bli tillagade.
Jag åt en galet god kyckling med grönsaker, var så gott. Krispiga grönsaker är det bästa som finns och kyckling är nästan gratis att äta om man tänker Viktväktarna, endast 1 smartpoints för 125 gram.
Annars så har kvällen varit lugn, vi spelade faktiskt Bingolotto en smula oengagerat och jag får nog kolla lotterna på nätet då vi missade en del dragningar. Fast jag fick bingo och vann två Sverigelotter, vad vinner man på dom lotterna? Landet Sverige eller?

Herrejäklar, vad jag maler på. Kan omöjligt vara något av intresse... Bäst att sluta svamla nu. 
I morgon blir det tidig uppstigning. Ska passa två gullungar en timme på morgonen. Gissar på att det blir långläsning av boken "Var är Babbas saker?", sångstund, russinätning och pusskalas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar