26 januari 2016

ToppenKväll


Gårdagens besök på Svenska Idrottsgalan blev som alltid en mycket trevlig tillställning. Den planerade middagen innan på Restaurang Peony uteblev p.g.a firandet av det kinesiska nyåret. Restaurangen var lite snopet igenbommad med lapp på dörren. Det blev plan B som visade sig vara minst lika bra, en thairestaurang ett stenkast även den från Globen.
Mätta efter både varmrätt, dessert, kaffe och en pava vitt gjorde vi då storstilad entré på röda mattan.


Innan vi intog våra platser så fanns det tid för lite kändistitt. Vi såg många uppklädda idrottsprofiler svassa förbi: Patrik Carlgren, Håkan Ericsson, Magdalena Forsberg, Mats Sundin, Lars Frölander, "Akrakan" för att nämna några. Var så sugen att fråga Mats Sundin om en groupie men vågade inte...
Han,  Magdalen Forsberg och Göran Zachrisson hämtade ut sina kläder i garderoben samtidigt som oss så det hade varit ett perfekt tillfälle. Ångrar mig nu i  efterhand förstås.


Tre stora legender inom svensk hockey tilldelas under stående ovationer Hederspriset. Peter Forsberg, Mats Sundin och Niklas Lidström.


Det blev storslam för U 21-landslaget. Patrik Carlgren var den enda spelaren på plats i Globen och ett utav priserna var Årets Prestation och jag var helt enig med juryn. Vilken/Vilka andra kunde mäta sig med denna prestation? Så rätt juryn!


Fick lite melodifestivalkänsla av Lena Ph och Niklas Strömstedts härliga framträdanden.
Publiken sjöng med och jag ser så fram emot dom båda finalerna och att se Strömstedt på Börsen senare i vår. Kommer bli grymt!

Efter galan var det party i Annexet. Vi drack vårt gratis-glas-vin och hängde vid ett bord en stund innan vi påbörjade resan hemåt. Var en mycket nöjd tant som kröp ner och somnade bums klockan 00.30.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar