30 januari 2016

JohnBlundSakalRödvin

Godkväll i stugorna! Ni kanske redan har varit duktiga och hittat sängen. Själv har jag sovit halva dagen så det kommer nog dröja ett tag innan jag slår igen mina bruna.

I natt så hände något som jag tror jag aldrig varit med om på jobbet. Det var så lugnt! ALLA sov lugnt, tryggt och relativt torrt i sängarna på ALLA avdelningar. Helt galet vad tyst det var i hela huset. John Blund måste kastat ut en jättesäck med sin magiska sömnsand.
Tiden gick så sakta och ett tag var jag orolig att det hade hänt något eftersom det inte pep i ett endaste litet rörelse eller dörrlarm.
För säkerhets skull scannade jag av rummen ett efter ett miss i nassen för att förvissa mig om att alla andades. Och det gjorde dom som tur var.


Vårt jobb börjar mer och mer likna en anslagstavla, det sitter lappar överallt. Ibland lappar som är bra och informativa men oftast är det lappar som den som har skrivit antar att vi är redigt dumma i hövvena och extremt tröga i bollen.
Hövvena stavas naturligtvis inte så men jag tycker det låter lite roligare. Ovanstående lapp hittade jag i köket och den sorterar jag in i facket "viktiga lappar".
Men jag undrar lite över djuret i fråga...sakaldjur? Har aldrig provat på det djuret och lappen gjorde mig och min kollega fnissiga en lång stund. När man är trött framåt vargtimmarna så är man ganska lättroad.
Räknade en gång på kul antalet lappar i ett utav köken och blev förskräckt av antalet, hela 23 stycken. Vem fasen orkar läsa all information? 90 % av dom är helt onödiga lappar dessutom.

Vidare så hade vi sällskap i natt också utav en halvlång kvinna med mörkt hår som svävade fram, jag såg henne inte själv men två utav mina andra kompisar träffade på henne flera gånger på min avdelning dessutom...tackar! Själv kände jag bara den där olustiga känslan som om att jag inte var ensam när mina kollegor gått tillbaka till sina avdelningar.  Men bara för en stund sen blev det som vanligt igen. Man börjar bli van med allt märkligt som händer i huset.

 

Min lilla fina fransos var på besök i går en stund. Vi hade roligt! 


Blev lite gotte i glaset i kväll. Det är vi värda, speciellt jag! 
Ett mycket gott, smakrikt vin av nebbiolodruvan från Piemonte i norra Italien.
Hundrafyrtionio spänn och fem solar som Frithiofsson skulle sagt i Nyhetsmorgon. 

Nu säger jag godnatt.
 



2 kommentarer:

  1. På mitt nya jobb är det en man som går igen. Han låser upp låsta dörrar och gör diverse andra trevligheter. Jag såg härom dagen en väldig tydlig skepnad gå förbi mig. Men vi vet att ingen gick där just då. :-S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter spännande! Det är säkert ett snällt spöke som stökar runt.

      Radera