27 januari 2016

OnsdagDå



Uppe med tuppen idag. Känner mig faktiskt utvilad trots att jag klev upp vid 6.30. Kan bero på att jag somnade redan 22.30 i går kväll. Blir mer sömn i kväll innan jag åker till jobbet, annars orkar jag inte.
Dagens plan är att åka till gullungarna och barnvakta. Stella hann gå en vecka på förskolan innan hon blev sjuk.
Så idag rycker mormor in. Rycker mer än gärna in om hon inte är alltför sjuk, då vill jag inte ha ansvaret för henne. Men idag är hon "bara" hostig och allmänt hängig.

I går var jag på något jag inte varit på på säkert 10-15 år, nämligen Tupperwareparty. Eller party? Så himla mycket party över det hela var det väl inte, mer en dam som pratade sig varm om olika produkter medans vi i soffan lyssnade andäktigt (nåja, jag försökte i alla fall)
Demonstration vore kanske ett bättre ordval. Anne H i Bålsta hade skramlat ihop ett gäng vänner som klämde och kände på dessa plastpryttlar som under åren har utvecklats en del. Speciellt i färgen, numera är det fina färger, fanns t.o.m rosa burkar.
Jag gillar Tupperware, har burkar som fortfarande är intakta och med fungerande lock som är över 50 år gamla. Mamma köpte dom på 60-talet då hon säkert satt i Fru Isakssons soffa och lyssnade andäktigt. Fru Isaksson var grannkärringen våningen över oss. Hon och hennes man som hade rutiga bilhandskar OCH matchande bilhjälm på sig när dom var ute och luftade sin vita Vauxhall.

Anne bjussade på en fantastiskt god fruktsallad om man ville vara nyttig och en säkert jättegod kladdkaka om man ville vara mindre nyttig. Jag hävde i mig två jätteportioner av den förstnämnda som till min stora glädje innehöll bl.a granatäpple! Var så gott! Jurakaffet därtill och man var tyst ett tag.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar