20 december 2014

GranenAnfaller



Hej mina lördagsvänner!
Efter ytterligare en natt med dålig sömn med värkande leder och fötter så känner jag mig ganska så sliten just nu.

Rudolf kom hem vid 12-tiden efter att ha sovit över på hotellet på jobbet i natt. Det var julfest och ätandes av det fjärde julbordet för honom. Denna gången på "hemmaplan" han tillbringar ju mer tid på jobbet än hemma.
Nu ska han helt plötsligt jobba på helgerna också, "måste åka dit och kolla om allting funkar".
Galet tycker jag speciellt när jag ifrågasatte hans lön, OB-ersättning, arbete på helger m.m.
Han jobbar redan 100 % och alltid minst ett par timmars övertid varje dag...och så på helgerna nu också. Skulle aldrig ställa upp på det om jag inte fick avtalsenlig lön.

Vi hade en del ärenden att fixa idag. Vi åkte först till Bauhaus och köpte en kungsgran av den mindre modellen. När vi gick till kassan så svingande Rudolf upp den på axeln och på något jäkla sätt stod jag i vägen. Har benägenhet att oftast stå i vägen och det bar sig inte bättre än att jag fick granens grova stam rakt över näsan. Gjorde ont förstås men som tur var blev snoken inget svullen.

Var på Willys i Rotebro och handlade julmat efter graninköpet. Ogillar att handla på nya ställen då man irrar runt som yra höns och inte hittar någonting.
Julskinkan var slut! Åtminstone den färska men såklart fanns det en uppsjö av färdigkokta.
Men sånt tillåts inte i detta hus så det blev en tur in i grannbutiken Coop där jag hittade ett redigt svensk ekologiskt grisarsle i fyrakilosklassen.

Sen lunch på Mc Donalds, smakade skit tycker jag, åt inte ens upp. Torr hamburgare och översaltade pommes, not my cup of tea. Däremot var milkshaken god, alltid något sa gnällspiken.

Kaffet serverades hemma på Safirstigen i ett mycket julfint och julpyntat hem. Stella sov och Carlos blev så glad när vi kom. Emilie bakade...som vanligt.
Rudolf satte sig i fåtöljen och tvärsomnade och vi andra fikade gofika med Nespressokaffe och nybakade kolakakor.

Blev en rensning hemma i kylskåpet för att få plats med all julmat. Skönt att slänga gamla halvätna syltburkar, öppnade sillburkar, cremefraicheburkar som det växer mossa i m.m. Varför hamnar allting längst in i kylskåpet för att sedan glömmas bort?

 Stella ringde facetime till mig i morse, hon gurglade på så dregglisen runt halsen blev ordentligt blöt.
 Snillen spekulerar med pannan i djupa veck. Rudolf har fått årets julklapp av jobbet som också faktiskt är Årets julklapp. Nämligen ett aktivitetsarmband. Här fnular han på hur sjutton han ska få in USB-kontakten i mobilen. Han la ner efter diverse svordomar och suckar. Tror han behöver hjälp faktiskt. Aktivitetsarmaband? Tror La Boss att inte hans personal aktiverar sig. Rudolfs svarta runt handleden kommer i alla fall gå i spinn om dagarna om han nu lyckas få igång det. Har en svag aning om att detta är alldeles för avancerat för en teknikfientlig femtiplussare.
Storbrand i byhålan idag. Det brinner i någon industrifastighet vid Skällsta. En rad explosioner hördes ända till oss och kraftig rök ligger som ett täcke över oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar