21 december 2014

KapVerdeIgenDå





Kom på att jag har fler bilder från Kap Verde att visa er om ni vill se.

Till vänster se ni liemannen från Santa Maria alias Rudolf som provar Connys trämask han köpte i en butik. Skum butik det där förresten, dom blev både erbjudna marijuana, taxiresor och party på kvällen. Dom avböjde till inviter och droger som tur var, annars vet man aldrig hur det hade slutat.


Vi var ute och travade en dag, färgglada hus fanns det gott om


Livsfarlig stenbelagd trottoar. Hade jag varit salongsberusad hade det garanterat genererat i gipsvagga, utslagna tänder, fläskläpp och lårbensbrott..minst, Men jag lyckades hålla mig på fötterna, tro det eller ej!
Vi skulle besöka den lokala butiken eftersom vi var på jakt efter vykort...haha vad vi fnissade. Var som ett hål i väggen och det fanns typ nada därinne förutom en flaska vatten, två burkar inhemskt Strela-öl och en kedjerökande surmule till kassörska.




 Rudolf väckte mig och tyckte att jag skulle ta kort på solen som var på väg upp vid sjutiden en morgon.
Sagt och gjort sen kröp jag ner igen medans han steppade i väg för en motionsrunda. Ser ni vad spänstig han ser ut där i soluppgången.



På tisdagkvällen var det Galamiddag med allt vad det innebar.
Kul att dom italienska gästerna kom uppklädda till tänderna i fina designkläder medans vi svenska semesterfirare satte på oss det finaste vi kunde som vi hittade i resväskan, läs Dressman, KappAhl, flipflop o.s.v. Såg faktiskt en som hade Foppatofflor också, det var inte jag för jag hade inte ens mina med mig i bagaget.
Vi hade ingen aning om detta spektakel och trodde vi skulle bli uttittade. Men så var det absolut inte, alla var i alla fall hela och rena och det är huvudsaken sa alltid min mamma.
Vi fick färgglada drinkar och tilltugg i lobbyn och sen var det middagsbuffé som vanligt i restaurangen. Den här kvällen var det om möjligt extragott, fanns ännu mera att välja på.



På tisdagen så skippade vi all inclusivemiddagen och åt en fyrarätters hummermeny istället. 
Vi hade tänkt slå till på en butelj skumpa för att fira bragden men ångrade oss när vi fick se priset, den billigaste gick lös på 100 euro och jag som inte ens gillar champagne. Det är surt och det drar ihop sig bakom öronen när jag dricker det. Nej, det fick bli något annat istället, ett italiensk mycket gott vin för bara 26 euro kändes betydligt roligare.


Till förrätt åt vi en tonfiskcarpaccio, mycket gott och annorlunda. Har aldrig ätit carpaccio gjord på fisk. Efter det fick vi en slags couscoushistoria med massa gott i, bl.a hummer, räkor, grönsaker m.m.
Och redan där blev jag mätt. Sen kom då självaste hummern in. Varsin hel ca 30 cm lång grillad fantastiskt god välsmakande vän.
Lite italiensk glass med maränger serverades till dessert och varsin kopp kaffe förstås.
Kvällen avslutades i vanlig ordning en trappa upp i baren tillsammans med trevliga Enköpingsfolket och en hel hög med dansande italienare på rad. En mycket bra kväll!


Jeg er en hummer!



 Veckan gick på tok för fort och strax så var det dags att åka hem igen. Fast jag som bara vill vara borta från min familj högst en vecka så kändes det helt okej.
Men jag hade gärna haft det lite varmare och soligare här hemma istället för denna vinter. Jag fryser!
 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar