21 december 2014

SjukhusTomtarChablis



Jag fortsätter mitt sanslösa lallande i väntan på julen. Har ej heller idag bakat något, ej heller gjort något julgodis eller annat. Köpte på mig en låda skumma tomtar och en påse Twist. Det får duga och gör det inte det till våra gäster så bryr jag mig inte. Litar på att Jul-Hitler har med sig något smaskigt.

Vi har roat oss med annat. Rudolf jobbade ett par timmar på förmiddagen och när han kom hem så gjorde vi oss redo för en liten utflykt. Men först skulle slipsen knytas i vänstervarv.
Vi åkte till Karlsson för att köpa en skarvsladd och lite möbeltassar. Vidare till Danderyds Sjukhus för att hälsa på farfar.
Lilla söta farfar, puh vad han såg eländig ut där han låg i sin sjukhussäng. Han blev glad när vi kom, sken upp och började prata. Fast det är det som är det jobbiga...han kan inte prata längre han "låter" bara. Stroken för ett par veckor sedan gjorde honom högersidigt förlamad och därmed försvann också talet.
Förstår vilken frustration för honom, att inte kunna göra sig förstådd...stackars lilla farfar.
Jag bladdrade på om allt, berättade om resan, om Stella och att alla mår bra. Tror det är det han vill höra, att vi mår bra.
Han försökte säga något hela tiden men tyvärr förstod vi inte vad han menade. Hoppas och ber till högre makter att det går åt rätt håll, att talet kommer tillbaka.

Efter dryga timmen märkte jag att han såg väldigt trött ut, tror jag det, ligga och lyssna på en envägskommunikation utan att kunna svara. Hjärnan hans gick på högvarv. Vi kramades och sa hej.

Stannade till på Ö&B på hemvägen var på jakt efter en ny radio med CD-funktion till mamma. Hennes är trasig och hon saknar radion i köket. Upptäckte att det var 50 % på allt julpynt. Köpte en snitsig ljuslykta i form av en gran för 30:- och en stor tomte att ha ute med värmeljus i tomtehanden för 45:-. Bidde ingen CD-spelare, fanns ingen alls.
På vägen hem så slank vi in till Emilie och Jogge, Rudolf skulle hämta sin slagborrmaskin och jag skulle pussa på Stella och Carlos. Fick kaffe också och världens godaste saffransbulle.

Skojade med Emilie och ställde i smyg den nyss inköpta värmeljustomten bredvid hennes fina bock vid entredörren.
Dröjde exakt en timme och sju minuter innan hon ringde och frågade om det var vi som ställt en tomte där. Försökte ljuga först men jag är inte så bra på det så jag erkände och hon tackade glatt.

Måste visa er att jag faktiskt gjort ett försök till julstämning här hemma. Men för första gången på
30 år så är inget sig likt. Det gäller att vara lite wild and crazy på ålderns höst.  För det första så har familjen detta år utökats med två personer, en barnbarn och en pojkvän.
För det andra så gjorde jag bara hjärtan till barnen, vi andra fick bli grisar. Här ser ni den Pettssonska svinparaden 2014 som jag är ganska nöjd över. Inte så snygga men gjorda med kärlek och ett fåtal  fula ord. Skulle definitivt inte platsa i Dessertmästarna.




Nu ska jag fortsätta att dricka Chablis årgång 2008, förjäkla gott vin som vi köpte i Kap Verdes minimala taxfreebutik vid hemresan. Tjopp tjohej på er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar