30 december 2014

SömnskräckOroLedsenKatt



Efter gårdagsnattens fruktansvärda upplevelse så har jag nu också drabbats av sömnrädsla. Rädd att lägga mig att sova för att sedan vakna hastigt och inte kunna andas som jag gjorde i går natt. Vill inte vara med om den paniken en gång till.
I morse när jag kom hem från jobbet var jag så trött men jag tänkte att jag vilar lite bara på soffan men sen så ryckte jag upp mig. Tänkte sluta sjåpa dig och bytte soffan mot sängen. Men för säkerhets skull så pallade jag upp med massa kuddar. Fick för mig att saliven rinner ner lättare i rätt strupe om jag halvsitter och sover.
Jag vet....låter som jag är ett riktigt jäkla psykfall men jag är bara skiträdd, så enkelt är det.

Vaknade som tur var med en andning som var som den brukar..den här gången, men tänk imorgon, nästa dag eller nästa..
Kommer ta tid innan hjärnan släpper detta. Men som tur var så pratade Syster Anne lugnande till mig i natt så det känns bra, hon har alltid rätt den kloka kvinnan.

 Annars så hade jag en trist, ensam natt på jobbet. Anne hälsade på ett tag och det var skoj. Var en del diffusa knackningar och bankningar från köksregionen och den tomma avdelningen runt tretiden. Alltid runt tre drar det igång. Men jag hade bestämt att stänga av allt sånt där. Brydde mig inte, men jag ska erkänna att jag jobbade med all belysning på, i kök, korridor och matsal. Känns lite bättre då.


Nu laddar jag för ytterligare en natt bland spöken och gastar för att sedan försöka få till en sömn utan oro i morgon innan vårt mastodonta nyårsfirande tar vid.
Läs: Rolf lagar mat, vi äter medans vi försöker trösta en skräckslagen katt som parkerat sig längst in under soffan, glo på tv för att sedan somna gott, förhoppningsvis. Gustav brukar hålla sig under soffan i ca 12 timmar...minst.
Just ja, glömde något viktigt...tolvslaget. Då skålar vi i nåt vi hittar i vinkylen medans vi svär åt alla dårar som envisas med att skjuta dessa förbannat onödiga raketer. Tycker att det bara skulle vara tillåtet att fyra av skiten just vid tolvslaget...

Oj, det lät trist, men det är det inte. Jag trivs bäst hemma med min lilla katt som kommer få ett par jobbiga dagar och nätter nu. Nästa år ska jag ta in på Clarion Hotell vid Arlanda. Där är det totalförbjudet med raketer och fyrverkerier för att det ligger vid en flygplats. Läs här, helt fantastiskt!

https://www.facebook.com/clarionhotelarlanda/posts/816064181767140

Nu väntar jag på Rudolf, han jobbar as usual. Sen blir det en snabb falukorvsmiddag innan jag packar i väg mig till grannkommunen en mil norrut.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar