25 december 2014

Julafton2014



Äntligen utsläppt från jobbet efter tre nätter. Dags att känna av julefridens stillhet och värme, vilket i klartext betyder soffläge med benen i högläge framför brasan.

Skämt åsido jag hade en mycket bra julafton trots att jag var tvungen att bryta upp tidigast av alla för att åka till jobbet. Men först skjutsa hem mamma, javisst mamma gjorde en kovändning och helt plötsligt så ville hon komma till oss på självaste julafton. Detta sedan en väninna (duktig förstås) tyckt till och sagt att hon tyckte det var konstigt att hon inte ville fira jul med sina barn, barnbarn och nyaste barnbarnsbarnets första jul.  Tror hon fick sig en tankeställare faktiskt, därav den plötsliga kovändningen.

Det blev ett lugnt och stillsamt firande av det traditionella slaget, allt som vanligt. Allt som det brukar, Rudolf fixade allting medans jag inte gjorde ett dugg.
Glögg, Kalle Anka, fika, väntan på maten, hungrig, äta, paltkoma, julklappsutdelning, papperochsnörenöverallt, packa jobbväskan, säga tackåhej, skrapa bilrutor, skjutsa hem mamma och i väg till jobbet.

Stellas första jul och hon var gulligare än någonsin i sin fina tomteklänning. Som alltid är hon så glad och nöjd, iakttog och log och åt alla som tilltalande henne. Hon var utan tvekan medelpunten här hemma som alla gullegullade med.
Liten ledsen när hon drabbades av en släng av övertrötthet men somnade en liten stund för att sedan vara med på julklappsutdelningen sittande i mitt knä och vara så nöjd. Underbara barn!

Blev inte mycket till bilder, gryniga Iphonebilder tagna i det halvdunkla ljuset gör ingen glad men jag väntar på bilder från Emilie och Jogge som tog en del med sin kamera.

 Lite soffhäng i väntan på paketen
 Gustav letar efter sina klappar
 Gulligaste Carlos tillbringade mestadelen av julaftonskvällen framför brasan på sin filt. 
Han älskar att ligga såhär, nära nära och bli alldeles het i pälsen.
 Vackraste tomtenissan i mormors knä
 Hoho, här finns det snälla barn! (Lärt mig av prinsessan Estelle)
 Överhettad tomte med värmeslag och kli överallt i kombination av immiga alldeles för starka lånade glasögon och för liten tomteluva som ramlade av hela tiden. 
Barnen blev som tur var glada och lättlurade vilket var huvudsyftet med skådespeleriet.
Försökte mig på att skapa lite julstämning på jobbet. 
Dom enda jag skrämde verkade vara spökena som höll sig lugna hela natten...nästan.
Snällaste husmor hade tänkt på oss nattare som jobbade och gjort varsin jultallrik och dessert till oss. Fantastiskt gott! Även ett stort fat med frukt, godis och choklad till oss nattpersonal stod redo som snälla chefen fixat. Guldstjärna!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar