13 december 2014

NoStress



Hade århundradets tröttaste natt på jobbet. Helt slut, tur att det var några orosmoln som höll igång.
Det märktes att jag ligger efter med sömnen, sånt straffar sig fort.
När jag kom hem i morse och skulle lägga mig så fick jag mig ett litet fniss. Rudolf låg och sov och hade bara tagit av överkastet på sin sida. Jag frågade varför han gjort så och fick till svar:
"Jag hann inte!" Hann inte?
Nåväl, var inte så svårt för mig att slita av det på min sida och krypa ner. Sov i sju timmar! Låg och lyssnade innan jag klev upp och blev glad, hörde jag ljudet av våran älskade Juramaskin?
Jorå, Rudolf och Erika hade varit i stan och hämtat den...helt underbart. Nu kan vi dricka gott kaffe igen, lyckliga vi. Inget fel var det på den heller, märkligt eftersom den här hemma läckte vatten och jordfelsbrytaren slog i från. Hoppas att den fortsätter fungera fläckfritt många år till.

I dag är det bara jag och Erika som ska äta middag. Rudolf ska äta sitt andra julbord, denna gång ett med bara skaldjur.
Sen blir det två till i veckan, usch vad enformigt, är man inte less på julmat då? Skönt att jag slipper som inte är något fan av julmat. Skinkan och Janssons frestelsen räcker för mig.

På tal om julen, här hemma finns det inte något som skvallrar om att det är jul snart förutom ljusstakarna i några få fönster.
Inte en tomte! Måste försöka få till min lilla tomteparad i morgon eller på måndag, men det var ju det där med städningen också. Ingen inspiration och ork alls. Längtar efter sol och värme.
Baka? Inte det heller, köpte pepparkakor i går, det funkar det med. I detta hus finns det ingen som helst julstress, har aldrig fattat det där riktigt.
Julen kommer ändå, jag lovar och förresten så jobbar jag hela julen men mina små Jul-Hitlar styr upp så vi får mat, drtck, fika och mys. Tack snälla ni för det.

Ligger efter med bloggandet, skulle vilja visa er massa Kap Verdebilder men det får vänta.


På Kap Verde såg man ofta just orden No Stress, på tröjor, på tavlor, på väggar, på båtar och på mycket annat.
Just den frasen är Kap Verdes ledord som vi anammade direkt och gör fortfarande, No Stress.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar