17 juni 2015

I´tsMyBirthday



Godmorgon!
Idag är det min födelsedag, jag fyller 55 och är orolig och skitskraj. Nu går det utför med allt. Jag är trött, tjock, rynkig, gråhårig och har inte alls samma ork längre. I går somnade jag i soffan klockan 20.00 efter en dag då jag inte gjort ett någe. Eller rättare sagt efter 11 dagars ledighet där jag inte gjort ett någe! Vaknade klockan 22.00 igen och var vrålpigg.
Krämporna börjar också komma så smått, dom har jag redan tjatat om.
Får verkligen hoppas att jag håller ut många herrans år till. Vill leva minst 50 år till och se mina barnbarn växa upp.
 Och det ytliga bryr jag mig inte så mycket om längre, jag ser ut som jag gör helt enkelt. Huvudsaken är förstås att jag klarar mig från allvarliga sjukdomstillstånd, fast jag är en riktigt hypokondriker. Har redan dom flesta sjukdomar som går att få.

Min födelsedag började i alla fall jättebra. Redan strax efter tolvslaget i natt så ringde ett par kollegor med skönsångaren Anne i spetsen och framförde "Jamåddelerar" alldeles fantastiskt fint.
Jag blev så glad att dom kom ihåg mig och jag hoppas att jag tackade duktigt.

I morse kom sen dessa två sms, ett från Kungsängen med två nyvakna godbitar och det andra från Mariehamn.



Nu har jag fullt upp med att läsa all gratulationer på Facebook och sms. Tänk att folk tar sig tid att gratulera och skriva till mig. Jag är glad, rörd och tacksam.

Annars så kommer denna dag rusa i väg som alla andra dagar. Jag ska strax åka till Bålsta för att hämta upp Catta. Vi tänkte äta lunch på Wenngarn idag. Tanken var att vi skulle gjort det redan i går men då var det fullproppat och gick inte att boka bord.
I kväll blir det sushimiddag med Emilie, Jogge, Carlos, Stella, Rudolf och mamma innan jag åker och jobbar. Mamma ska testa sushi för första gången och hon är laddad. Hoppas hon gillar det, tror vi tar det lugnt med wasabin.
Illa vald dag att återgå till arbetet på efter 11 nätters ledighet kan tyckas. Men nu längtar jag efter mina kollegor, gubbar, gummor och lilla kissen.
På lördag blir det däremot lite festligheter här hemma tillsammans med några goda vänner.

Men femfemma? Är det så jag är? Så här beskriver Wikipedia just femfemma:

Femfemma, gammalt uttryck för idiot, dåre, stolle, knäppskalle, sinnesslö, galning etc.
Person som enligt 1864 års strafflag bedömts vara psykiskt sjuk brottsling enligt 5 kap. 5 § strafflagen och blir således straffri. Sedan 1965, då brottsbalken började gälla, har uttrycket ingen förankring i straffrätten men används ibland vardagligt i nedsättande bemärkelse. [1]











2 kommentarer: