8 juni 2015

TjackatMoPPe



Kaboom! Så tvärdog jag i sängen klockan 22.00 i går, det tar på krafterna av barnvakta. Men självklart bara kul och sen är jag ju ingen ungdom längre. Orkar inte hålla samma tempo på ålderns höst.
Sov helt otroligt utan värk och utan någon sällskapssjuk katt till klockan 05.00. Vilken känsla att vakna sju timmar senare och vara vrålpigg. Länge sen sist.

Idag blir det inte mycket aktivitet här hemma. Har bestämt mig för att jag bara ska slöa på den här långledigheten. Det enda jag lyckats åstadkomma idag är renbäddning i sängen än så länge.
En tur med dammsugaren vore också på sin plats, jag anar spår av en liten hund i form av små ljusa strån på golvet. Och sen förstås dom sedvanliga dammtussarna, dom förökar sig snabbt.

I går var Rudolf och köpte sig en ny liten leksak. En veteranmoppe från 1959, han har alltid önskat sig en sådan och nu sprang han på en på Tradera. Märkte direkt att det var kärlek vid första ögonkastet. Bra pris också var det, dom brukar kosta betydligt mer.
Såklart fick jag hjälpa honom med mailkonversationen med köparen och i går beställde jag även en retrohjälm på nätet. Rudolf mätte skallen med tumstocken, pekade på vilken som var finast och  matchade moppen bäst och jag klickade febrilt.
Har idag också ordnat medlemsskap i Club Victoria till honom. En klubb för likasinnade män i rutiga flanellskjortor som alla är ägare av Victoriaveteranmoppar. Dom anordnar bl.a moppeträffar, rallyn och matning av duvor vid Råstasjön på onsdagar ojämn vecka. Det kommer Rudolf gilla!

Vad han ska ha moppen till? Ja, det kan man ju undra. Inget att mecka med i alla fall eftersom den är helt original och fortfarande helt intakt. Men putsa och vårda den kärleksömt kan jag tro, han höll på och putsade den ett par timmar i går. Och kom in alldeles glad och lycklig (ovanligt!)
Han ska väl åka omkring här i bygden och försöka kvala in som den nya byfånen...haha. Skojade där!

Moppen är jättefin och jag gillar det royalistiska märket...VICTORIA! Provköra avstår jag i från, sist jag körde moppe så körde jag rätt in i en vägg eftersom jag inte visste hur man stannade ekipaget.
Var också den enda gången jag körde moppe och jag var typ 12 år. Bönpall finns det inte heller så jag kan inte hänga med på färden.

 En Victoria Rexoped Favorit Lyx 1959
Stolt som en tupp ville morfar visa sin lilla leksak för Stella som var lite lätt skeptisk och inte alls imponerad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar