4 juni 2015

VäckaEllerEj



Upp med tuppen idag, redan klockan 8.00 tyckte min personliga väckarklocka/katt att det var dags att gå upp.
Nu har jag öppnat och stängt dörren ett antal gånger åt honom, svårt att bestämma sig om han ska vara inne eller ute.
Han har blivit lite väl lat nu tycker jag...han orkar inte ens hoppa upp i sitt favoritfönster utan numera  ska det lyftas upp Greven. Men det gör jag så gärna, han får vara bortskämd, det är han värd!

I går hade vi nattmöte, ett bra möte som innehöll både skratt och flams. Brukar sällan vara det. Var mest prat om oerhört praktiska och väl så viktiga detaljer i vårt jobb såsom grötkokning, äggkokning och städning.

Sen förstås evighetsfrågan som har hängt med i alla år, faktiskt sen jag började jobba natt för 30 år sedan....blöjbyten nattetid. Alltid samma visa, ska våra stackars boende väckas för att oftast byta ett skydd som inte ens behövs bytas. Eller ska krakarna få sova?
Dag och nattpersonal kommer aldrig att vara eniga. I bland kommer förslaget upp att det ska väckas flera gånger per natt och jag trycker på ogillaknappen. Och det handlar inte om att vi inte vill jobba utan helt enkelt att det är inte humant att väcka dessa gamlingar natt efter natt. När ska dom få sova ostört?
Dom flesta sover ju så himla dåligt ändå och sen ska den hurtiga nattpersonalen väcka dessa krakar  som nyss har somnat och börja rafsa runt i dom nedre regionerna.
Dagens skydd är fantastiska och gjorda så att dom ska hålla hela nätterna, samma som man använder till bebisar och dom väcks inte. Grejen är bara att det är av stor vikt att man sätter på dom rätt och inte slarvar..då blir det läckage såklart. Och ingen, inte ens jag kissar 16 dl som nattskydden håller för.

Och SJÄLVKLART så gör vi byten om personen i fråga är vaken, läckage eller tagit av sig sitt skydd.
Men det fattar ni säkert.

Jaja, det här problemet kommer vi alltid att dras med, eller problem? Det är inget problem utan det handlar om livskvalite och god nattsömn hos våra boende.

Oj, vilken predikan det blev från Inkontinensombudet. Och såklart.....vissa av dagpersonal hajjar grejen, bra där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar