25 juli 2012

Ingrid, jag och Peter



Oj, en sån dag! En strålande, varm solskensdag som gjord för en heldag i stan med bästa vännen.
Vi anlände Centralen klockan 12.45, tog tunnelbanan till Östermalms torg där vi började med ett besök på Saluhallen.
Massor med godsaker fanns att titta, köpa eller äta. Vi valde den senare....äta.
Varsin god sån där "platt" persika sörplade vi i oss. Har aldrig sett någon sådan tidigare, men gud så god den var.
Lite affärer vimsade vi också runt i utan att för den delen handla något. Men klämma och känna är inte förbjudet.


 På Nybrogatan tog vi oss en liten paus med kaffe och kaka. Här lyckades vi kändisspana å det grövsta. Vi såg Peter Stormare med fru och barn och en s.k kändisfrisör, ni vet han Bobby.



Vi gick och gick och jag var totalt lost, hittar dåligt i stan.
I Kungsträdgården var det dags för dagens första intag av rusdryck. Varsitt glas svalt rosé slank ner lätt. Här fanns det mycket att titta på såsom turistande japaner med kameror runt halsen, 
Biggest Loserobjekt, pensionärer, människor som pratar med sig själva, småflickor med knappt några kläder på sig, småhundar med desto mer kläder på sig m.m.


 Vi blev hungriga efter ett tag. Stannade på Debaser Slussen för matintag. Varsin oxfilé med smörslungad färskpotatis och sallad smakade prima.
I väntan på maten tittade vi på när diverse plastbaljor slussade. Lite väl jönsigt att kalla det här för att  slussa. När vi slussade sist i Strömsholms kanal så var det 16 metersslussar inte som här 40 cm.....


Det anlände ett band listade vi ut när vi satt och åt. Undrar vilka, jag sa på en gång att det är INTE Herreys i alla fall. En utav bandmedlemmarna var hungrig och satte sig på direkten och åt en hamburgertallrik.
Såg sen när vi gick att det var det populära punkbandet Anti Flag från Amerika, inte direkt "my cup of the".
Det kom fram en och annan s.k fan och störde punkaren mitt i maten.
"Oh, I love you music" blablabla.
Jag nöjde mig med att knäppa smygbilder jag.


 Efter oxfilén med punk så gick vi vidare. Hamnade till slut på Södra Teatern och sjuans champagnebar. En underbar plats högt över takåsarna. Vi såg hela stan, typ.
 

 Kaknästornet i horisonten och Gröna Lund



 Ingrid bjussade på en Bellini, persikojuice och skumpa. Försvinnande god! Ser ni Stadhuset på höger sida i öronhöjd?
Nu var klockan redan 18.00 och det började bli dags att tänka på refrängen för dessa femtiplussare.

Vi gick mot Södra Station med en kort stopp på Medborgarplatsen då det uppdagades att vi inte hade ätit glass ännu. Så varsin chokladdoppad mjukglass ätandes sittande på varsin stol och mera fångloende på medmänniskor avslutade denna dag.

Det gick alltså åt skogen med PP idag. Har bestämt mig att jag under semestern måste få äta lite onyttigt såsom glass och annat.
Jag lever bara en gång och kommer ta nya tag efter semestern. Men självklart tänker jag mig fortfarande för noga innan jag stoppar något i munnen.
Jag vet att jag klarar det!
12 kilo till minst ska bort!





Hemma var jag klockan 19.45. Nu är jag trött i fötterna. Snart ska jag sova, i morgon sista dagen innan avresa till Sjötorp.  Jag har en del att stå i, bl.a handla med mamma, tvätta och gosa med kissen. Han kommer bli så ensam i helgen stackarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar