16 juli 2012



Inte ett livstecken från mig på hela dagen och inte en enda utom Emilie undrar vart jag har tagit vägen!?
Men nu är jag tillbaka, fullt frisk och återhämtad från bacillerna i helgen.
Hade svårt att somna i natt, kanske inte så underligt eftersom jag sovit i stort sett sen i torsdagsmorse.

Vaknade utvilad och utav skrammel i köksregionen. Just, ja lilla maken ska man tampas med i tre veckor nu, han har semester.
Han är om något en aning morgonpiggare än sin trevliga fru, och hade redan klockan 8.30 bockat av powerwalk en timme, dusch och frukost.
 Vad säger man? Herregud!..... kanske är för torftigt adjektiv. Pensionär låter kanske bättre men är inget adjektiv.

Direkt efter min frulle så satte vi igång med städning/röjning på övervåningen. Gustav fyller 7 år på lördag och det är hög tid att han får ett eget rum nu. Är det något vi har gott om nu med utflugna barn så är det utrymme.

Vi iordningställde Emilie gamla flickrum (som sett likadant ut dom sista 18 åren) provisoriskt.
Här ska senare förstås också en extreme homemakeover såsom golvbyte, tapetsering och furusanering ske men ett rum i taget. Allrummet utanför står först på tur, det var just därför vi tömde det på bäddsoffor och annat. Lättare att tapetsera för handyman när det är tomt.
Har tänk mig att det ska bli ett marint rum, måste söka lite inspiration på nätet.

Men i alla fall så flyttade vi in bäddsoffan, bar upp farfars gamla ärvda byrå som stått malplacerad i det övermöblerade vardagsrummet, satte ben på sängen, städade och plockade.
Fortfarande har Emilie en del grejor stående som hon ska kolla igenom.



Gustav trivdes direkt, nu har han lite sovplatser att välja på i sitt lilla krypin. Gymmet från Gekås har han också närhet till om han vill gymnastisera lite.

Och till er som tycker att jag är galen så håller jag med.  Men såklart så är detta ett tillfälligt gästrum om vi mot förmodan får några långväga gäster. Annars är det tänk att dom kommande barnbarnen ska ha detta som lekrum, men det lär väl dessvärre dröja med den saken.

Senare kom Ingrid och Micke, vi satt ute och fikade för att sedan grilla korv. Rolf var hungrig och vi åt alla grillade korvar i olika storlekar och styrkor.
Vi har även varit hos Erika och vattnat hennes blommor.

Nu ska jag strax åka till jobbet, fem nätter denna vecka innan jag får lägga mig i hängmattan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar