30 augusti 2015

NorrtäljeGamlaMopparOchGubbar



I morse var det tidig uppstigning. Rudolf var packad och klar redan strax före 8.00 och åkte för att hämta upp en förväntansfull Micke.
Själv så tog jag det lite lugnare och hämtade Ingrid en timme senare, förhoppningsvis var hon också lika förväntansfull. Siktet var dock inställt på Norrtälje för båda ekipagen.
Ett Norrtälje som knappt hade vaknat visade det sig när vi anlände strax efter 10.00.


 Vi började med frukost på Tösse Konditori där man kunde njuta av kaffet i trädgården och med en fabolös utsikt över den porlande ån.



 Veteranrallyt skulle starta 11.00 och efter en del travande runt på kullerstensgatorna i stan så dök moppefarbröderna upp lite i spridda skurar. Var massor med moppar av olika modeller och skick, en sak hade dom gemensamt och det var att dom var gamla (både husse och hund)


När moppegänget hade farit förbi och värsta krutröken lagt sig tog vi oss ytterligare en sväng runt på stan. Vi letade efter en affär vi gått förbi tidigare men nu hittade vi den inte. Däremot hittade vi Ingrid Bergman och Ingrid fick snällt ställa sig bredvid sin namne så jag fick ta en liten bild.
Sen tyckte Ingrid att jag skulle ställa mig bredvid en annan bioaffisch i fönstret bredvid, 
filmen om Nicke Nyfiken. Vet inte vad hon tänkte på då?
 

Vi avslutade dagen med sushilunch på en enklare uteservering, var så gott och Ingrid bjussade på det med trots att hon även betalat notan hos Tösses tidigare. Tack rara du!

När vi kom hem så slumrade jag till på sofflocket en halvtimme och rätt var det var så var det slut på söndagsfriden i och med att maken annonserade hemkomst. Han var nöjd, belåten och kanske en aningen mera lomhörd än innan han åkte.
Om två veckor är det på´t igen, en stor veteranmoppeträff i Nynäshamn. Läste att rallyt är hela 6 mil långt och innehållandes frågesport längs vägen. Fina priser utdelas också.
Blir nog skoj!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar