23 augusti 2015

SkeppOhoj



I dag har jag för första gången denna sommar tillbringat en eftermiddag i båten tillsammans med Kapten Rudolf och goda vännerna Åke och Eva. Vi hade det jättetrevligt! Vädret var det bästa, solen värmde skönt och inte en molm på hela dagen.
Blev lite orolig vad vi skulle bjuda dessa restaurangmänniskor på men vi slog våra kloka huvuden i hop maken och jag och tänkte...sill, sill går hem i alla väder.
En stund efter avgång så korkade vi upp en flaska chilensk rosébubbel och hälsade våra gäster välkomna ombord och sen satte vi fart ut på Mälaren glittriga vatten. 

Vi kastade ankar i Köpenhamnsviken, Rudolfs visade glatt och berättade om sitt gamla barndomshem som ligger vackert precis vid vattnet intill Ådö Slott. 
Kaptenen bytte sedan skepparmössan mot en kockmössa och en kastrull färskpotatis sattes på kokning på det gamla originalgasolköket från -59 och den gigantiska sillbuffén dukades fram.
Som tur var så gillade dom lunchen, och min oro var klart överdriven. Eller som ordspråket säger: Skomakarens barn går i dom sämsta skorna. Blev kaffe och köpewienerbröd efteråt, det smakade bra. 

Innan hemfärd åkte vi en tur till för att visa våra gäster bl.a Verkaviken, Smidö, Arabviken, Skoggarn, Bro Hof, Drakudden, Rättarboda, Dävensö och sen tillbaka till BS Arken där våran båt bor tillsammans med en massa andra båtar.
Rudolf parkerade fint och Eva var hoppilandkalle med bravur.  Tack och kram till Åke och Eva som sedan åkte hem till Wenngarn igen.

När vi kom hem fick vi oss en rar överraskning. Alla mina barn, barnbarn och en pojkvän var hos oss. Jogge stod och grillade, Emilie friterade pommes frites och slog en bea samtidigt, Carlos busade, Erika hjälpte till med det mesta och Stella åt blodpudding och Gustav sov.  Vilken familj jag har! Trots att vi ätit sill på sjön (var iofs flera timmar sedan) så smakade det så gott med grillat. Rolf mumlade något om sjön suger. Håller med honom.Vi korkade till och med upp en flaska italiensk rödvin som vi fått av Emilie och Jogge när dom kom från Italien. Himla gott!

Tänk att min sista semestervecka slutade med en sådan toppendag. Nu är det åter till ordningen igen, dags att kamma till sig, men först tre lata lediga dagar till. På onsdagnatt gör jag comeback igen på mitt jobb, längtar faktiskt en smula. Är kanske lite galen.

Nu kommer det regna bilder, håll i hatten:
 









Tack kära vänner och min lilla familj för en superdag! Synd att sommaren sjunger på sista versen......annars hade vi kunnat göra om det.










1 kommentar:

  1. M/S Nari var hur fin som helst precis som vädret och det vackra värdparet. Stor tack och kram för en god, fin, avslappnande båt tripp som kommer värma skönt i hjärtat länge, länge.

    SvaraRadera