21 augusti 2015

RobotarVsSorkar




Förbaskat vad stora hål dagens sorkar åstadkommer! Gräsmattan ser inte ut som det borde och har väl aldrig gjort för den delen heller. Men nu ska det bli ordning och reda, i alla fall om man får tro Rudolf. Han har många projekt i sin lilla hjärna på gång samtidigt.
Hans senaste lilla våta dröm är en robotgräsklippare och för att kunna ha en sådan maskin på gräsmattan är det 1: Bra att ha just en gräsmatta och inte bara mossa, sten, stubb, parasoll, ogräs, löst folk, döa möss och fåglar m.m.

Just därför bankade det på dörren klockan 11.30, mitt i en spännande sekvens i The real housewives of Orange County, mitt favoritprogram direkt efter Dr Kefir varje vardag. Fast husfruarna i Beverly Hills är fan så mycket roligare. Just dom här i Orange County ser för övrigt likadana ut allihopa.
Blont svallande hår, tänder vitare än Carolas och Andreas Carlssons tillsammans och sen förstås smala som flaggstänger.


Jag öppnar i pyjamas...eller inte direkt pyjamas utan mera typ ett linne, ingen bysthållare och ett par slafsiga svarta alldeles för stora mysbrallor.  Inte till min fördel direkt.
Utanför står en pojk med svarta hörselkåpor på öronen och frågar om inte Rudolf är hemma.
Denna pojk var alltså utsänd av Gud, nej Rudolf för att ta bort våran endaste stubbe på framsidan och sen lite rötter och annat tjafs även på baksidan också som den kommande lilla roboten annars kommer fastna med tassarna i.

Maken kom hem han med efter ett par minuter och som ni ser så finns det jobb för honom på våran gräsmatta. Hålen ska fyllas igen och sen ska det dressas sand och sen ska det.....kommer inte ihåg för att sedan nästa sommar ha en gräsmatta i klass med Bro Hof, minst.

k

Fast jag ska förstås pimpa den lille roboten som den här eller som en katt kanske.
Den här klippte gräset på Tivoli i Köpenhamn när vi var där. Drog till sig fler beundrare än någon annan attraktion. Tror det ska föreställa en kanin, va?
Oj, nu kom maken hem, måste låtsas göra något...kastar mig mot diskmaskinen för att plocka ur den.





2 kommentarer:

  1. Roffe har nog en poäng här. Vi har inte heller haft den finaste gräsmattan på gatan precis. Men sedan vår "Doris" flyttade in så har hon jobbat hårt och nu har vi faktiskt mer gräs än mossa och mattan ser riktigt fin ut för första gången på väldigt länge.

    SvaraRadera
  2. Roffe har nog en poäng här. Sedan vår "Doris" flyttade in så har vi inte längre mer mossa än gräs på mattan. Men framförallt så jobbar hon på väldigt bra och vi kan bara sitta och titta på. /Åsa

    SvaraRadera