18 mars 2016

HärligHeldag




















I går checkade vi in på Best Western Bentley på Drottninggatan 77.  Rudolf som är en alldeles för upptagen och jagad man var tvungen att jobba lite innan vi kunde ge oss ut på stan. Det blev en hel del telefonprat med kollegor som inte verkade klara sig utan honom.  NÄR? ska han någonsin få vara helt ledig, med en avstängd telefon.
Vi bodde på fjärde våningen med utsikt över innergården.


Rudolf tjatar minst en gång i veckan om att han vill åka till Köpenhamn och äta smörrebröd. Blev därför ganska full i skratt när detta ställe låg vägg i vägg med hotellet. Lyckoträff!


Klart vi slank in där innan vi begav oss till Hamburger Börs, varsin lite aptitretare och ett glas vitt. Fantastiskt gott och billigt! Inredningen var pittoresk och jättemysig, dit kommer vi garanterat gå flera gånger i sommar.


Har ni inte besökt baren på Hamburger Börs bör ni göra det. Nu tog jag inga bilder därinne men den är så vacker och gammal, ända från 1800-talet.  Allt i guld och med vackra takmålningar. Helt fantastiskt fint! Jag beställde något jag inte har en aning om vad det var, men det var mycket gott men kanske lite i snålaste laget.


Eftersom vi är en hejare på att springa på vinprovningar så tror vi att vi även har svart bälte i vinkunskap. Rudolf läste vinlistan både länge och väl innan vi bestämde oss för en Chianti från 2011.
Tänke moffla på med en Amarone, men priset ...875:- för en flaska som jag vet kostar 189:- på systemet fick oss att backa. Chiantin var väldigt god och lite billigare, bara 560:-.


Tog inga bilder alls på maten, vi hade så himla trevligt med våra bordsgrannar Rigmor och Tore från Göteborg. Nyblivna pensionärer som verkligen levde livet. Reste mycket, hade lägenhet i Spanien, golfar och njuter av goda viner. Trevliga prickar! Vi hade även ett annat par på andra sidan av oss. Lite mera tystlåtna och gnälliga, ingenting var bra med maten eller det drickbara. Dom hade köpt biljetter genom AIK som hade kraftigt reducerade priser för sina medlemmar.
Dom sa ingenting efter jag hade frågat dom hur det kändes att bli utslagna ur Svenska Cupen av Bajen häromdagen.
Frugan satt mest hela kvällen och blippade på sin mobil och verkade ganska så ointresserade av det mesta.  Koriander gillade hon inte heller, det påpekade hon minst fem gånger.

Vi hade beställt en trerätters 80-talsmeny. Det var en klassisk räkcocktail, ceviche med pilgrimsmussla OCH koriander samt en liten caesarsallad till förrätt.
Oxfilé Wellington med potatispuré och madeirasky till varmrätt och sen tre olika små desserter. Päron med after eight, bär med grädde och sist en creme brulé. Allt smakade helt fantastiskt bra! Personalen var otroligt trevlig och allt var bara så bra. En helt perfekt kväll.


Showen var galet bra, ville aldrig att det skulle ta slut. Han är bara så himla bra den där Strömstedt.
Skulle kunnat suttit och lyssnat i flera timmar, men han höll i alla fall igång i nästan två timmar. Härligt med alla gamla hits som man nästan kan sjunga med i.


Somnade gott på hotellet och vaknade prick 7.15 av skrammel från frukostserveringen fyra våningar ner. Frukosten var helt ok, jag är som ni vet ingen frukostmänniska utan är glad om jag får en macka och en kopp kaffe eller te.
Rudolf gick all in, äggröra, bacon, korvar, fyra koppar kaffe och gud och hans moster.
Sen blev han sjuk! Stackarn blev jätteförkyld och ynklig så istället för att gå på bio eller något museum som vi planerat så åkte vi hem.
Ett snabbt besök in på Hötorgshallen först innan vi gick till Centralen. Vi köpte lammracks, lite goda korvar och stans dyraste räkor till Gustav. 4 hg räkor för 130:-, han blev jätteglad och har mumsat hela kvällen.


Lammracksen gottar sig i marinaden i väntan på grillen.

 

Gustav och räkpåsen, endast det fina är gott nog åt våran lilla kisse.
Varför gör man inte såna här utflykter oftare? Det är ju så kul!

Tack snälla Erika som sällskapade och satte på vattenkranen till Gustav medans vi roade oss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar