20 mars 2016

SöndagsSkoj

 I stället för att ligga hemma och slöa hela söndagen så bestämde vi oss för att gå på bio. Vi har trots idoga försök inte lyckats komma i väg på "En man som heter Ove" fast den hade premiär på juldagen.

Men först ett besök på Matvärlden i Veddesta, eller Världens mat som Rudolf envist trilskas med att kalla butiken. Samma sak säger han...?


Vi började med att äta lunch, varsin 9-bitars sushi som smakade godare än vanligt.
Var ett tag sen jag njöt av sushi. Det är ju så gott!



Sen gick Rudolf bananas i charkdisken. Lite italienska salamikorvar i fina skivor....


 ....och varsin entrecoteskiva tänkt som dagens middag. Den tredje som morgonens matlåda.

 

Vidare i väg till Falken biografen i Jakobsberg. Där var det ingen större rusning men väl med en lite lagom irriterad biljettförsäljare. Anledningen till irritation hos denna dam var att det brunnit en fiberkabel och hela systemet låg nere och inget fungerade alls.
 Tur att vi hade kontanter och biljetterna var handskrivna av damen i kassan. Skojigt värre! Filmen var fantastiskt bra. Blev en del igenkänningsskratt, Rudolf ÄR Ove, det vet jag att många håller med om. Sen förstås var filmen lite ledsam och sorglig också. 
Vi var fem personer i hela salongen.  Jag, Rudolf och tre damer i övre pensionsåldern. Dom tyckte nog vi var tramsiga som skrattade högt åt igenkänningsfaktorn emellanåt.

 

 Dinerade dom välsmakande entrecoteskivorna tillsammans med detta goda italienska rödvin när vi kom hem.  En bättre söndagsmiddag med andra ord.
Nu laddar vi om för ny vecka, en vecka som fortsätter med några dagars ledighet för mig. Men på onsdag är det dags för come back på arbetet, känns helt okej.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar