29 mars 2016

HostaSlottSanering




Rudolf  har äntligen kommit in i ett flow och jobbar lite varje helg med övervåningen.  
Det pågår furusanering 2.0. Tänk att man på 80-talet tyckte att furu var så fint. Minns att jag var lite besviken när vi valde ytskikt hos Sjödalshus att det blev vita innertak istället för furu. Vi var nog dom enda i området som hade just vita innertak, men det fanns en anledning. 
Vi ville inte "köpa" på oss några dyra extraval utan valde det som ingick som standard med husköpet. 
Vi var livrädda att vi inte skulle klara av alla kostnader, amorteringar, räntor m.m.  24 år och oerfarna och inte med några fantasilöner direkt. Fast som tur var gick det bra!


I stället för den gamla furuspaljen blir det nu ett ramla-inte-ner-skydd i plexiglas.  Har inte riktigt kommit på hur jag ska nå att putsa det på utsidan när det blivit dammigt. Men Rudolf löser nog det med. Nu är det bara golvet kvar att lägga och lite lister, sen är allrummet klart på övervåningen.


Trappen klar! Numera en trapp med vackra eksteg.


Hittade jordgubbar längst in i vinkylen, dessa skulle såklart varit med i påskdagens fruktsallad men glömdes bort. Som tur var kom Stella på besök och hjälpte mig att äta upp dom. 


I går var det första dagen som vi satt ute på trappan och drack kaffe i det härliga vårvädret.
12 plusgrader och vi fick finfrämmat av Carlos som inte ville vara själv hemma när Emilie hade visning och Jogge och Stella var på släktlunch. Min lilla gullefis som älskar solen och värmen.  Det är en fröjd att se honom stå och andas in luften med öppna näsborrar utan besvär. Han orkar mera och ser så nöjd ut. Det kommer bli en annorlunda sommar för Carlos med en mycket bättre livskvalite.


Skulle väl egentligen ligga i sängen redan nu och sova. I morgon är det tidig uppstigning...puh! 6.30 samlas vi på Solängens parkering för avfärd mot Gnesta. Jag är hyfsat laddad, synt att jag inte mår helt prima. Har en envis rethosta som gör mig galen, speciellt när jag ska sova. Hoppas min rumskompis har öronproppar med sig annars får jag väl gå ut och lägga mig i någon soffa eller liknande.  Rudolf var snäll och handlade allehanda halstabletter Zyx, Strepsils, Fisherman Friends, Bisolvon och Bafucin. Har i kväll ätit alla och nja, funkar föga.
Kul att just Södertuna Slott ligger på tio i topplistan över Europas mest hemsökta slott.
Ska visst vara någon svart bitter dam som söker upp ensamma män, hoppas få se en skymt av henne.
Och stackars våra två män i sällskapet.


Verkar som vi inte behöver gå hungriga i alla fall. Mat och fika hela tiden och jag satsar på att hela min veckobonus kommer gå åt.  Nu ska jag kanske slänga ner något ombyte i väskan. Sen blir det en kopp te med honung innan jag försöker mig på att sova.

I morgon kommer det bli en bra dag!



 

1 kommentar:

  1. OJ! Så fint det blir på övervåningen! Hälsa Rudolf att han är sååå duktig! Undra om han är släkt med Reidun...
    Ha det så trevligt på slottet och akta dig för onda andar!
    Kram J

    SvaraRadera