28 mars 2016

JesusVilkenPåsk!



Då så! Nu har vi på bara ett par soliga dagar hunnit med att firat minnet av både Jesus lidande, död och uppståndelse. Helt fantastiskt vad han hann med den där killen på så få dagar.

Själv hann jag inte ens med att blogga i går. Hade huset fullt med barn, barnbarn, svärson (jag ogillar benämningen..svärson, men vad skriver man istället?), mormor, bror, hund, katt, Rudolf och sen jag själv. Summa summaro sju stycken med två ben och två stycken med fyra ben.
Var men än full fart kan jag lova! Stella var i maximal toppform, Mormor likaså, Owe pratade högljutt på som alltid, Carlos höll sig under bordet för att vara beredd att äta det som eventuellt råkade hamna på golvet men han fick mest vatten på skallen från Stellas Babblarnamugg som hon tyckte var jätteskoj att vända uppochner på. Gustav var klok nog att hålla sig kvar utomhus länge.
Men jag gillart även fast det är trångt, högljutt och alla pratar i munnen på varandra. Det här är min familj som jag är så glad och tacksam att ha dom runt omkring mig.

Rudolf som hade stått i köket sedan 9.30 bjöd på en delikat middag. Ni vet lax, sill, Jansson och ägg. Det man äter tre gånger per år på våra stora högtider. Sammalika tradiga käk på julen, påsken och midsommar. Men håll med om att det är lite tråkigt? Jag åt faktiskt inte en endaste sillbit igår.

Som tur var så fanns det mer än så att välja på. På det något trånga middagsbordet hittade jag räkröra, lite italienska goda charkuterier, lammracks, potatisgratäng, köperödvinssås, Viktväktarpaj, romsås till den varmrökta laxen, rökta räkor, färska räkor, ostar, sallad, gott Levainbröd, Rudolfs handtrillade köttbullar och säkert något mer jag glömt.
Vi blev mätta och blev man inte det så får man skylla sig själv. Desserten hade jag slängt ihop, dra på trissor! Inte direkt något avancerat men väl så gott och Stellaanpassat. Nämligen fruktsallad med hallonkesella. Mmmmm, gott sa Stella som åt kesellan med höger pekfinger.

Kul att mormor ville komma, hon trodde vi skulle sitta ute på altanen men jag tyckte att det var lite väl kylslaget med endast 9 grader. Men hon var rejält trött efter ett par timmar då jag skjutsade hem henne igen.


 Gustav fick såklart ett påskägg med godis och räkor i. Slurp sa det och sen var det slut.


Ingen vidare påskdukning kan tyckas jag hade glömt köpa gula servetter. Rosa funkade också och hur var det nu man sa när man var liten...gult är fult.


 Stella fick det största påskägget (fattas bara annat!) som trots sin storlek inte räckte till till alla kläder jag köpt. Såklart fick Carlos också ett påskägg men det hann jag inte föreviga på bild.


  Två böcker fick också plats i ägget.


 Idag vaknade jag upp med en hals som känns som ett stort sår.  Men efter en Alvedon och te med honung så känns den bättre. Hoppas det var något tillfälligt, har definitivt inte tid att bli sjuk. I natt ska jag jobba och vill inte stanna hemma för en dum hals.

På onsdag ska jag på kickoff/planeringsdagar med jobbet. Övernattning på slott som det sägs spöka ordentligt på. Det vill jag såklart inte heller missa.



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar