6 april 2015

GörOmGörRättOchLitePåsk



Annandagen idag och påsken börjar lida mot sitt slut, skönt. Jag gillar vardagar mest, vet inte varför men en massa röda dagar på vardagar tycker jag är onödigt. Kan bero på att jag i hela mitt liv jobbat inom vården och där görs det ingen skillnad på vardag, helg, röda dagar och annat. Det är bara att jobba och vara glad.

Glad? För en stund sen blev jag förbaskad. Förbaskad på TV4, Nyhetsmorgon. Det pratades om påsken och det visas en skylt som det står Annadagen på. Annadagen? Den infaller 9 december vad jag vet.
Detta är lång ifrån första gången just TV4 har problem med stavningen. Ser dagligen felstavade skyltar med namn, städer och annat. Den lilla rullisten i nederkant under nyhetssändningarna brukar vara en guldgruva för oss språkpoliser. Jag tycker det är rejält pinsamt av en tv-kanal att inte ha bättre koll.
Självklart stavar jag också fel emellanåt men då beror det på trötthet, slarv eller skitiga glasögon. För stava det kan jag! Mailade i alla fall och påpekade felet, få se om jag får något svar.

Nog tjatat om detta och över till gårdagens påskmiddag. Som vanligt hade vi trevligt och jag tror dom flesta blev mätta som troll. Fast jag är ju som ni vet ganska tråkig när det gäller traditionell jul/påskmat.
Jag åt bara Jansson, en ägghalva och en laxbit, sen högg jag i stället in på lammet och potatisgratängen. Sillen fick vara den här gången också. Men jag äter den gärna i sommar då det är varmt och vi sitter ute, då gillar jag den bättre.
Lammsteken blev dock lite torr, beror på att vi ställde in den i ugnen på lite fisvärme innan vi skulle äta den. Typiskt att man aldrig kan göra något rätt.

Stella satt med vid bordet hela tiden, hon lekte med sin giraff, zebra och andra "skrammelsaker" som jag har kvar sen Emilie var liten.
Hon är så himla duktig, inte det minsta gnällig någon gång. Underbara barn!
Senare på kvällen så blev det premiär för henne att sova i resesängen och jorå, hon somnade skönt och sov en stund så vi kunde spela några omgångar Ryktet går. Vågar inte lägga henne på våran säng längre nu när hon är så rörlig, resesängen var perfekt. Tack Anne för att vi fick ärva den.




Nyvaken Stella och lika nöjd för det.
Hon är så söt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar