27 april 2015

ViHarEttResultat



Goddagens!
Jag har fått resultatet från röntgen av min högertass, faktiskt redan sent i fredagseftermiddag.
Enligt vårdcentralläkaren Björn (som för den delen lät halvpackad när han ringde) så är ledbandet inte av utan dessvärre maximalt uttänjt, inga benflisor syntes till heller.

Han förklarade halvt sluddrande (fick säga ursäkta, vad sa du flera gånger) att det hade varit bättre om det hade varit helt av, då blir operationen mycket enklare.
För mig nu med ett helt uttänjt ledband innebär att foten blir instabil och mina besvär kommer att kvarstå med smärtor och svullnad...jippie!
Om man väljer att förkorta det genom operation så är det en rehabiliteringstid på 3-4 månader först i gips och sedan sjukgymnastik m.m..
Jag kommer givetvis inte att stoppa min fot i ett gipspaket, aldrig! Men en remiss är skickad till en ortoped, vi får se vad han säger om saken.

Hela helgen har min fot varit något bättre, har knappt haft någon vilovärk alls och jag har alltså kunnat sova ganska gott.
Kan det bero på att jag varit ledig i helgen och därmed minimerat mina steg till knappt några alls.
Fossingen har vilat sig i form.

Nu ska jag jobba två nätter och är ganska säker på att den kommer värka som tidigare i och med att man går typ hela nätterna, blir många steg.

Nu ska jag faktiskt vila lite, Erika är på väg hem och ska fixa middagen åt oss. Härligt att få sätta sig vid dukat bord.  Medans hon åker pendeltåg så sover jag en stund.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar