26 april 2015

VärldsklassWenngarn



Jag har ju varit ute på två andra roligheter i helgen också. I fredags vinprovning på Wenngarn, djupt nere i slottets mörka men ack så mysiga källare. Älskar slottskällaren!
Inga spöken kändes av men jag vet att dom finns där, har sett och hört dom tidigare.

Som alltid när man är på vinprovning hos Eva och Åke Gilck (dom bästa!) så blir man mer än nöjd. Inget undantag denna gång fast i stället för Eva så var det yngste sonen Hampus som berättade om vinerna. Snart färdigutbildad sommelier och superduktig redan nu.
Det var så mycket inbokade gäster just denna helg på Wenngarn så Eva hjälpte Viktor med pizzabaket i Dammstugan istället.

Vi fick prova flera olika franska viner, alla förjäkla goda, Ett glas champagne längst in i vinkällaren innan vi satte oss smakade väldigt gott. Säger jag som inte gilla skumpa men det här var världsklass!

Tilltugget var italienska delikatesser som t.ex lufttorkade skinkor, tryffelskinka!!!, tryffelsalami!!! olika salami, ostar, korvar, grissini, oliver, marmelader och allt möjligt gott. Vi åt och åt och drack och drack och blev mätta. Från Wenngarn går man aldrig hungrig, det är en sak som är säkert.

Tog inte alls många bilder nere i det dunkla ljuset av stearinljus men några blev det som alltid.

 GOTT!
 Hampus och Åke. Fina, pålästa och mycket trevliga killar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar