8 april 2015

KulKvällMedMindreKulMat



I går var jag ute med jobbet och åt middag. Det var gänget på röda avdelningen som skulle ut och rulla hatt. På röda avdelningen jobbar jag mest, nästan alla mina nätter faktiskt.
11 stycken glada människor som hade tänkt sig en kul kväll tillsammans. Och visst hade vi kul och väldigt trevligt meeeeen........(om Tony Irving säger) den otroligt urusla servicen och trist mat förtog det hela.
Servitrissan hade ingen större koll på någonting, och det är lite synd eftersom jag hört så mycket bra om denna restaurang. Men efter denna kväll så rekommenderar jag ingen att kliva innanför dörren där. Dessutom uppträdde hon lite väl otrevligt emellanåt. Hur var det nu? Kunden har ALLTID rätt eller? Inte här i alla fall.
En kollega hade beställt oxfilespett men fick istället en mixgrilltallrik, vilket hon inte alls hade beställt.

Jag och många flera beställde en färdig trerättersmeny för 295:-. förrätten var vitlöksbröd. Men det fick man inte säga utan man skulle säga det på grekiska, Horiatiko annars kunde det bli fel vitlöksbröd enligt henne. Fel? Fast förrätten var helt ok när den väl serverades. Brödet var lite hårt grillat så vi skulle behövt grillbestick för att kunna skära det i  tuggvänliga bitar. Nu åt vi med händerna istället, som en vanlig macka.

Varmrätten var Pikilia:  souvlaki, bifteki och lammkotlett med en blandsallad, tzatsiki, tomatsås och bearnaisesås.
Tzatsikin kom in en kvart efter maten som redan vid ankomsten var kall (ni vet jag och kall mat!)
och lammkotletten var ca 4 mm tjock och hård som en skosula så den lämnade jag helt.
Var överhuvudet taget svårt att ens försöka skära det något övergrillade spettet eftersom vi inte fick några grillbestick. 
Snudd på oätlig, och jag ångrar mig nu i efterhand att jag inte körde ut maten igen.

Pannacottan som var dessert var slut så då skulle vi få cheesecake istället, helt okej, jag älskar cheesecake. Men den här....? Ska inte cheesecake vara kall? Vi fick en rumstempererad märklig historia med massa vispgrädde spritsat runt om. Smakade konstigt, som om den stått framme i flera timmar. Den åts inte heller upp.

Och att vi ens betalade fullpris? Betalningen var ett skämt också, hon hade noll koll. Tog en stund men till slut så hade alla betalat, rätt eller fel summa, det vet ingen...

Tur att vi trots detta missöde hade en kul kväll tillsammans, vi skrattade mycket och speciellt åt servicen, den obefintliga.

Vilken restaurang vi var på? Vill ni verkligen veta det? Elektra Taverna i Bålsta. Har inga bilder på maten att visa heller, var inget att minnas.






PS: Jag är inte den som brukar klaga på maten, men den här gången var det befogat till och med från mig som äter allt och lite till, bara maten är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar