19 april 2015

TävlingenAvgjord



Köttfärssåstävlingen blev en nervsprattlande historia. Deltagarna var nervösa, vankade av och ann, diskuterade innehåll, jämförde, försöka spana när juryn bedömde o.s.v. 

Som enväldig domare så styrde jag upp det hela mycket bra. Stuvade in deltagare och juryn i vardagsrummet, höll ordning på såserna, värmde dessa på spisen, slevade upp en matsked på engångstallrikar märkta med siffror mellan 1-4, serverade vatten och papperstalong med tillhörande penna där poängen skulle skrivas.

 Fusk?! Tillsätter basilika innan avfärd till Kungsängen! 
Domaren avslog protesten för husfridens skull
 Förste jurymedlemmen Gabbe smakar noga och skriver sina poäng
 Det spred sig en angenäm doft i köket av dessa fyra såser
 Jurymedlem nummer två Anna, ändrade sig i sista sekund.
 Tur för Emilie annars hade hon kommit sist.
 Vinnaren, en glad italienare, kanske inte så otippat.
 Jogge fick 22 poäng och sen kom klanen Pettersson på delad andraplats med 16 poäng vardera.
Det var med andra ord en väldigt jämn tävling.
Den planerade segerintervjun med startfrasen: Hur känns det? uteblev. Vi var alla hungriga så ett jättelass pasta kokades, det dukades fint och vi åt av all fyra goda såserna och hade eftersnack.
Stella och Carlos tyckte det var skoj med huset fullt av släkt och vänner.  Stella gick från famn till famn och överöstes med pussar. Fast gudfar Gabbe var väldigt läskig tyckte hon och grät faktiskt en skvätt av "skräck".

Kul hade vi, en härlig eftermiddag med alla dom man älskar mest. Nästa tävling blir tydligen en köttbulletävling, förslag från Rudolf. Han känner nog att han har ett försprång när det handlar om att trilla köttbullar. Dream on!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar