2 november 2013




Denna dagen har sovits bort. Jag är  tacksam som än så länge inte har några problem vad det gäller sömnen efter ha jobbat natt. Men självklart beror det ju främst på hur man jobbar på natten.
På en demensavdelning där det är full sprutt 21-07 är det ingen risk att man slöar till direkt.
Om nu någon oinvigd skulle få för sig att alla dementa sover hela nätterna så, visst. Tro det ni!
Men se det är då nattetid oron kommer, man ska hem till barnen, hämta mamma, gå till skolan, mjölka korna, upp och jobba, släppa ut katten, klippa gräset, mocka åt korna m.m.
Spelar ingen roll hur många gånger man lugnt och sakligt förklarar, fem minuter senare är det samma procedur igen, och igen, och igen....
När man sen lyckats få det ena orosmolnet lugnt så tar nästa vid. Samma visa varje natt och det är tur att man är utrustad med en ängels tålamod, det tar på alla krafter att arbeta med dementa.
Undrar ibland om jag verkligen kommer att orka arbeta i 12 år till med demenssjuka?
Oj, lång utläggning det blev med det var alltså det jag menade. Att man är helt jäkla totalslut och somnar garanterat ovaggad när man till slut kommer i säng.

Övrig vakentid i dag har ägnats åt kyrkogårdsbesök, familjemiddag, spökprat och mys med mina fyrbenta favoriter.






l








Vi hälsade på Rolfs mamma och sen vidare till Minneslunden för att tända ljus och säga hej till min pappa, min mormor och morfar och Lisa.  Och sen för den delen alla andra jag känner som vilar i den för dagen otroligt vackra Minneslunden.   
Tände sen såklart även ett ljus på min farfar och farmors grav. Dom minns jag knappt, var 5 år respektive 16 år när dom tog ner skylten.

Slänger mig på soffan nu sista halvtimmen innan avresa till jobbet.
Kram på er!

 
 


                                      




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar