5 november 2013

Fläsklägg Tonåringar Utbränd



Började dagen med frukost i soffan tillsammans med Gustav och Nyhetsmorgon.  Tittade sedan på TV3play, Tonårsbossen från igår och HERREGUD ett sånt pucko!
Man blir förbannad och det är såklart syftet med programmet. Att man ska reagera och JA, jag vet även att tanken bakom programmet är att dessa tonåringar ska få upp ögonen och veta pengarnas värde och vad allting kostar....blablabla....men ändå!


Maken till omogen, drömmande, bortskämd 17-åring finns inte. Han tippade att familjens kostnad för villan och alla dess utgifter kostade 3500 i månaden. Utropade förskräckt när Charlie informerade om den verkliga summan att då kan man lika gärna bo i NY eller London, där är det billigare.
In your dreams, tönt!
Och bara för att reta och vara extra taskig så handlade han enbart sådan mat han visste att mamman hans inte gillade. Färdiga köttbullar, pulvermos m.m. Han skrattade och kände sig nöjd, idiot!
Efter två veckors tonårsbossande över familjens ekonomi hade han ynka 2300:- kvar på kontot, då blev det lite lätt panik hos den drömmande pojken.
Blev lite bättre på slutet då han insåg sina misstag och började fatta läget, i alla fall lite. 

I hopp om att göra maken glad så håller jag på att tillaga fläsklägg till middag. Rotmos och fläsklägg, han kommer förhoppningsvis bli nöjd.
Nackdelen med det är att jag bara har en stor kastrull, så nu har jag kokat första läggen i 1,5 timme för att sedan fortsätta med grisben nummer 2, även det i 1,5 timme.
När det är klart så får benen vila sig och kålrot, potatis och morötter kokas i samma kastrull.
Är väl klart framåt eftermiddagen. Men fläsklägg ser fanimej inte kul ut....urk!

Sen han började på sitt nya projekt med nytt arbete så har vi inte ätit middag tillsammans en enda gång på vardagarna.
Väntar bara på att han ska dunka pannan i den berömda väggen, han åker 5.30 och kommer hem tidigast 19.00. Till vilken nytta då? Han jobbar ihjäl sig. Är väl därför han somnar vid 20.00 och sover hela helgerna igenom och däremellan den vakna tiden är lite halvgrinig jämt.

Senare på eftermiddagen ska jag hälsa på en liten valp. Har bjudit in mig själv till valpsnuff ett stenkast här i från. Lilla Lexie och jag kommer bli kompisar får jag hoppas, ska ta med lite godis i fickan för säkerhets skull.








1 kommentar:

  1. Ha, ha, ha...ja, jag såg programmet igår också...blir lika arg varje gång jag ser det! Säger till tjejerna att om ni ens kommer i närheten av att bete er så...då slänger jag nog ut er. ;-)
    Ha en bra dag!
    Kram Jessica

    SvaraRadera