30 november 2013



Haft en kul eftermiddag med Erika idag. Men dagen började redan 10.00 med att roa maken i gottebutiken i Bålsta, Systembolaget. Är det lördag så är det.
Blev förvånad när han istället för att gå med bestämda steg till just Systemet valde att ha siktet inställt på Apoteket. Bra val, hans sedvanliga ständigt återkommande vinterhosta håller på att göra både mig och han galen. Låter som han ska kasta upp varenda gång, sjukt jobbigt!

Som tur är hostar han inte nattetid. Men den här hostan brukar sitta i i två månader för att sedan återkomma i februari. Det enda som hjälper, säger han, är att hetsäta Vicks Blå...därför blev jag något förvånad när han handlade för 275:- på Apoteket. Var väl kanske för den urtrevliga serviceinriktade Sandra som hjälpte honom, frågade massor, slemhosta? torrhosta? rinnsnuva? ingen snuva? feber?

På Systemet var det lite folk, här handlades det friskt! Tanken är att vi ska klara oss över hela julen. Jag är skeptisk. Glögg i olika smaker., snaps, vindunkar och julöl.

 Apotekspåsen i ena näven och Blossa 2013 i andra
 Elektriska systrar, jo man tackar!
Köpte bara två, sparade några till er andra.

Hemma igen så avlöste Erika Rolf som kartläsare i passagersätet. Vi åkte först mot Kallhäll för att hälsa på Emilie som hade julmarknad med Mäklarhuset. Vi drack glögg och försökte fuska oss igenom en frågesport. Första pris var en julskinka. Sista frågan var en s.k utslagsfråga, hur många russin fanns det i burken. Jag gissade 223 st och Emilie var tvungen att rusa från bordet, lätt fnissande.
Tydligen så var det exakt 223 russin och jag hoppas verkligen att ett extrapris kommer att delas ut. Vem sjutton sätter exakta svaret på den? Jo, jag såklart! Hade tydligen 2 fel på själva frågorna så julskinkan till jul får jag nog ärligt köpa. Fast tidigare hade det varit en annan tjej inne och hon hade gissat på TVÅ russin,
Hej Einstein!

Vidare till Jakobsberg där vi började med gofika på Tasty´s. Erika bjussade och vi delade på en
Keylimepaj och varsin latte. Gott!
Sen strövade vi runt i olika affärer, Erika handlade lite bra att ha grejer. Jag handlade skosnören och grön ståltråd. Också bra att ha grejer!






















Jag drömde mig bort till Myrorna och sommaren. Sol, varmt, härligt och fina solglajjer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar