26 november 2013

JulbordSnofsigKörkort33



Godmorgon Kompisar!
Nyss uppstigen från det döda, vilken såklart menas med att jag sovit like a död.
Kallt är det också, var 8 minus när jag drog i gång bilen i morse på jobbet. Fick skrapa is, en favoritsysselsättning.....ICKE!

Halvrörigt på jobbet stundtals i natt, ingen risk att man drönar till i alla fall. Natten gick fort och det är det bästa med röriga nätter.
Min kollega blev racklig, en redig förkylning slog till och jag misstänker att hon kommer stanna hemma kommande natt.
Världens bästa sjuksköterska hängde en stund hos oss. Vi diskuterade grantomtar, tapeter, julbord och andra livsviktiga händelser.

Just ja! Håbo Kommun bjussar så schangtilt alla anställda på julbord i år. Skokloster Wärdshus dukar upp och vi fick 6 eller 7 olika datum att välja på.
Valda delar av nattpersonalen synkroniserade oss vant och bokade in på samma datum, jädrar vad skoj det kommer att bli. Härligt att få umgås under andra trevliga former, svårt att få till när alla har olika scheman och jobbar på olika enheter. Vissa på Pomona och vissa i socialpsykiatrin och sen någon liten norsk sjuksyster.
I´m the driver och kommer såklart hämta upp fyra av mina fina kompisar i Bålsta och även se till att dom kommer hem med välfyllda magar också.
Bara ingen kräks i bilen.....men den risken är mikroskopisk minimal. Skötsamma flickor hela bunten.

Idag för 33 år sedan tog jag körkort! Minns det som igår, var inte särskilt påläst när det gäller teorin. Löste detta genom att läsa hela teoriboken natten innan. Tog rälsbussen till Enköping där teoriprovet skulle skrivas på Joar Blå, klarade det galant och sen fick jag köra.
Just ja, man skulle tydligen göra någon slags "säkerhetskontroll" innan man gasade i väg.
Hade aldrig hört talas om denna kontroll, men jag pillade lite här och lite där och tydligen gjorde jag rätt.

Snön vräkte ner, jag fick köra till Vappa, svänga vänster och sen vända in mot stán (stán?!) igen och parkera. Vänstersväng på huvudled!.....här gällde det att blinka i tid och det gjorde jag.
Blev godkänd även på kördelen, jag kör ju som en gud! Sa tack och bock och ville hem.
I väntan på rälsbussen som skulle gå om miljoner timmar shoppade jag loss på Paus.
Finns det fortfarande, Paus!?
Fikade och köpte mig en adventljusstake i spån som jag slängde häromåret.


 2010-03-03 och en cykel framför. Undra om det är det datumet jag lärde mig cykla eller?
Tror de kanske menas när körkortet är utfärdat.


Längtar efter den här killen nåt så grönjävligt, har inte sett han sen i fredags! Undrar om jag ska försöka turbosova i morgon och kidnappa Fisen på eftermiddagen....vill pussas!

Långt inlägg om precis ingenting! Tack om ni orkade läsa och till er som inte förstod ordet schangtilt så kommer här en översättning:

schangtil

el. sjangtil (vard.) flott, elegant, snofsig; frikostig, givmild, gentil


Gillar just benämningen snofsig. Underskattat ord, ska börja bruka det oftare.....snofsig!








2 kommentarer:

  1. Hej! Jag jobbar ju också i grannkommunen nu, igen, och ska också på julbord! Vi är några som bokat in oss den 18:e från mitt ställe, himla kul människor! :)

    SvaraRadera
  2. Då ses vi, jag ska också gå den 18:e.

    SvaraRadera