29 april 2014

MycketPåGång

 Nämen hallå i stugan!
Har precis vaknat till liv och har tonfiskpastan på spisen, stilla puttrande. Det luktar gott!
Var duktig och slutförde min webbaserade kurs på demens.se. Hade nästan glömt bort den men i natt fanns det tid att ta sig igenom den.

Efter alla tio kapitel var det dags för slutprov, läskigt. Och jag var tvungen att stärka mig med en banan och stretchning innan jag klickade igång provet. Fast det var nästan pinsamt enkelt och jag blev godkänd till   
100 %!  Hade alltså alla rätt och jag väntar mig en rejäl löneökning efter att ha skickat  mitt diplom till chefen. Skoja! 

Nu har ju jag arbetat med dementa i snart 30 år så jag har en del erfarenhet till förhållningssätt, avledning, teamarbete, miljöanpassning, matsituationer d.v.s allt som man måste kunna. Att jag sedan råkar vara utrustad med ett tålamod som inte är av denna värld är självklart också ett stort plus.
 (Sorry, för skryt om nu någon tyckte det))
Jag blir mörkrädd när det allt som oftast anställs helt oerfarna vikarier till just demensboenden. 
Kan bli (och blir oftast) katastrofala följder i dom boendes vardag! Skönt att våran vikarielista är kraftigt reviderad inför sommaren. Det är en tillräcklig omställning att ordinarie personal "försvinner" för våra boende. Men självklart är jag såklart glad att det finns vikarier så vi ordinarie får hämta andan ett par veckor, för det är slitsamt att arbeta på ett demensboende. Tro mig!

 

Äsch, nu väntar jag inte längre på Rudolf. Jag äter själv som alltid sen han började på Wenngarn på sin födelsedag 1 oktober 2013.
Dom vardagsmiddagar vi ätit tillsammans är lätträknade.
Har varit övertid för honom sen dom drog igång med förädlingen av slottet och allt därtill och jag väntar med spänning tills den berömda väggen dyker upp framför honom. Helt galet! Lägg därtill alla telefonsamtal och Ipaddande som också måste göras hemifrån.
När han väl är hemma så är det mat, dusch, Dressmannmorgonrock, kaffe i soffan och sen snaaaaaaaaaaaaark. Kul liv, är han vaken till 20.00 så får man vara glad.
Nu är det idag exakt 32 dagar tills portarna slår upp för Wenngarns Sommar som jag personligen tror kommer bli en braksuccé.


Det blir en sommar fylld med spännande aktiviteter som bl.a  linedance, MC och veteranbilsträffar, utomhusbio i slottsparken, lösa mordgåtor på slottet med middag efteråt (om man inte blir mördad själv!?), jazzkvällar m.m.
Lägg därtill en hel drös med aktiviteter för barnen som skattjakter, barnvisningar på slottet, pysselrum och klapphagar med djur.
Vill ni inte dansa linedance eller klappa getter så kan man istället ta en fika på Slottscaféet eller middag på Restaurang Anstalten. Blir man trött eller onykter eller både och så finns det sköna sängar på Hotell Anstalten för övernattning.

Klicka in på länken och planera in ditt besök. Själv skulle jag vilja lösa mordgåtor, fika på slottscafeét eller kanske äta på restaurangen men Rudolf vägrar....har viss förståelse för det.

Undrar om man får rabatt eller en gratisfika nu när jag gör sådan fin reklam för Wenngarn?
Ska i alla fall få gå på spökjakt, PÅ RIKTIG SPÖKJAKT med S.P.O.O.K i början av juni, personligen inbjuden av min käre kollega Patrik. Om ni inte visste det så spökar det å det grövsta på Wenngarns Slott.
Men mer om detta kan jag berätta senare....så ni slipper bli rädda nu.

Just ja, Wenngarn finns även på fejjan,  https://www.facebook.com/wenngarn?fref=ts 
 Klicka in och gilla sidan så blir Gabriel glad som en lax! Eller hur?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar