27 mars 2014

NödvändigUtflykt



Varit på utflykt i dag, åkt både pendeltåg och buss..puh! Jag var till Karolinska för att lägga behagen i press på mammografiavdelningen.
Tyckte nyss jag var där men den trevliga sjuksköterskan upplyste mig om att när man är så här gammal som jag så blir man kallad med 24 månaders mellanrum. Det är jag glad för.
Hon sa även en annan sak som gjorde mig orolig, nämligen att var 8:e kvinna som gör mammografi där på KS har bröstcancer. Fattar ni? Var 8:e?! Hoppas jag är nummer 1,2,3,4,5,6 eller 7 då.

Såklart var jag ute i VÄLDIGT god tid, både sjukhuset och busstationerna var byggda annars hade jag kunnat hjälpt till med det. En hel timme före utsatt tid var undertecknad på plats...pinsamt galet,
och hej pensionär!
Vet inte hur jag tänkte där i min reseplanering men det bästa var att Pettersson blev uppropad först av alla trots det var lååångt till min tid. Hann knappt besöka toaletten innan sjuksköterskan frågade om det var jag som var Pettersson..
Service och skönt på en gång, jag var därifrån och tillbaka på Sumpans station när det egentligen var min tid, 14.00.
Just det, på Sundbybergs station höll jag inte på att komma igenom spärren trots giltig sms-biljett.
Blev faktiskt lite lätt irriterad när apparaten man skulle lägga iphonen emot för att sedan få grön signal inte fungerade som den skulle. Två spärrvakter lusläste mitt sms, både länge och väl och till slut släppte dom igenom mig. Jävla måndagsexemplar på maskiner som inte funkar! Höll faktiskt på att missa tåget också, men sprang förbi och omkull två pensionärer i trappan upp och då hann jag.
Ytterligare en anledning att jag inte föredrar kommunala åkmedel. Bil är bäst för lata kvinnor som jag!
Dyrt är det också dessa sms-biljetter, fattar inte varför dom är dyrare än andra. 72:- per resa, enkel matematik 72+72= 144 spänn för en tur till KS fram och åter. Inte undra på att folk väljer bilen istället. 

 Trött, svettig och med huvudvärk har jag nu sovit en stund. Det tar på krafterna att ta in så mycket intryck som människor, dårar, bussar, höga hus, elektriskt ljus, hissar, sjukhusmiljö, höga ljud, gapiga människor, kaxiga ungdomar och trafik.

 Bro Station, vem fasen blir glad av den? Inte jag i alla fall.
Karosjuka Linhuset...en gång min arbetsplats.
Toklängtar efter den här pajsaren! Åker till Norrboda i kväll för pussar och mys! 
Ska bli bjuden på smoothie har Emilie lovat, detta erbjudandet kan inte tackas nej till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar