17 juli 2015

Fredag



Usch, vilket åskväder det var i går kväll. Strömmen försvann en stund och jag var rädd, som alltid när det blir oväder i form av blixtrar, dunder och hård nederbörd
Gustav stackarn var ute och vi ropade och ropade men inte vågade han sig fram. Lilla gubben, han som är livrädd han med för åskan.

Under alla år som mina barn var små har jag försökt att dölja för dom hur rädd jag egentligen varit. Ingen bra idé att överföra sin egen rädsla på sina barn.
Vet inte om jag lyckats, men jag vet att många gånger gick jag in i badrummet på övervåningen och låtsades gå på toa. I själva verket så var det inget fönster i det badrummet och jag slapp på det viset se alla blixtar. Satt där en bra stund och bad till högre makter att ovädret skulle ge sig.

I går gjorde jag som jag alltid gör, jag la datorn, Ipaden, mobilen och min externa hårddisk precis vid ytterdörren. Bilnyckeln hade jag i fickan OM UTIFALL blixten skulle slå ner då hann jag snabbt ta mina saker och ut till bilen för att sedan se huset brinna ner.  Alla mina fotografier är viktiga för mig.
Rudolf, som faktiskt hade muntrat upp minimalt under kvällen, skrattade åt mig och frågade hur jag skulle göra i fall blixten slog ner just vid ytterdörren, då var det nog inget snack om att rädda min kära elektronik.

Sen hade jag hörselkåpor på mig också, för att slippa höra dundrandet. Tog inget kort, såg förjäklig ut i dom. Men dom funkade förvånansvärt bra. Var en bra skojpresent jag fick utav Jessica när jag blev mormor.
Har inte behövt använda dom tidigare eftersom Stella aldrig gråter när hon är hos mormor. Hon gråter förresten väldigt sällan, det glada barnet som mest skrattar.

Till slut så slutade det i alla fall. Rudolf gick och la sig och Gustav kom in, dyngsur.
Och talesätt "se ut som en dränkt katt" blev plötsligt väldigt påtaglig. Han var så blöt och smutsig, undrar vart han hållit hus.

Annars i dag så har jag inte gjort så mycket mera än handlat med mamma, som alltid på fredagar. Nu ska jag strax äta en tidig middag för att sedan hämta upp Anne i Bålsta. Vi ska slå oss lösa från halvgriniga sambos/äkta män och åka till Wenngarn på utomhusbio.
Filmen som visas ikväll tycker jag är mer än väl passande, den heter "Du gör mig galen", hahaha!
Hoppas vädret blir lite soligt och varmt så man slipper blåskatarr.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar