19 juli 2015

SläktenÄrVärst



I dag vet man att man lever. Efter en jätterolig kväll med Rudolfs alla femtiotre syskon, respektive och annat löst folk så vaknade jag upp i sängen klockan 09.00 med kläderna på...!
Rosévin är fantastiskt gott och tydligen väldigt extremt jäkla lättdrucket. Så i dag mår vi väl inte direkt så prima här i Pettssonska.
Rudolf sover fortfarande men han var vaken en pyttestund för att konstatera att han var bakis. Bakis? Har under mina 36 år tillsammans med honom ALDRIG hört honom erkänna att han är bakis, första gången idag alltså. Sent ska syndaren vakna, är visst ett passande talesätt idag.

Jag har i alla fall ätit frukost så nu mår jag mycket bättre bara lite huvudvärk kvar, men den är på upphällningen känns det som.
Jag var glad att vi har släta fina ekgolv och inte kullersten inne i alla fall, då hade jag väl vrickat foten också. Hade suttit fint nu när fossingen för en gångs skull efter lite vila från jobbets spring känns en smula bättre.

Jag vet inte heller om mitt hembiträde har tagit någon slags kompdag i dag. Jäkligt opassande dag  att plocka ut komp på tycker jag. Köket såg ut som ett världskrig och all disk stod kvar när jag klev upp. Men nu är det åtgärdat och jag har precis tagit mig igenom det trista jobbet. Tog tre maskiner sen var det klart.

Som sagt kul hade vi! Jag var diskjockey och tvingade mina stackars gäster att lyssna på...ja vad tror ni.? Naturligtvis gick Carola på repeat tillsammans med Darin, Hasse Andersson, Danny och annat trallvänligt.
Inget kalas utan kras, ett vinglas viftade jag ner på golvet så nu har vi bara tio kvar. Måste kanske ta mig en tur till Ikea och komplettera inför nästa stora fest.
I det här huset är det inte A och O att ha hundratals vackra fina glas.  Nej, här är det A och O att sätta på korken på remouladsåstuben och kaviartuben, skjuta in stolarna efter sig och att det alltid ska finnas Heinz ketchup i kylen.

Rudolf hade fixat en supergod middag till oss, som alltid. Kycklingspett som han hade marinerat i en otroligt god marinad över natten, caprese, grillad majs och tomat, rostad färskpotatis, fetaost och melonsallad, ostar, kex, melon, druvor, viltkorvar, lantbröd, tzatziki morsan och polisen och sen säkert något mer jag glömt. Just ja, en slags grönsaksröra med rostade grönsaker i marinad också, var väldigt gott till den grillade pippin. Tror alla var nöjda och trivdes, det såg så ut i alla fall.

Hela kånkarången hade även tidigare under dagen varit på Norrgården för att fira
farfar/pappa/svärfar/morfar på hans 89-årsdag.
Personalen hade dukat fint på glasverandan under en jättekristallkrona (jojo, Upplands-Bro kommun här sparar ni inte på krutet) och Yvonne hade en god och grön tårta med sig från Sans Rival.
Lite ledsamt att se farfar där han satt i sin rullstol utan att kunna prata med oss. Han hade säkert massor att säga. Lilla Birger....

 Gillar speciellt den här bilden, ALLA har mat i munnen!




Tror liket lever i soffan i alla fall, han avancerar till sittande nu så här klockan 16.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar