25 juli 2015

RedanLördag



Klockan över midnatt och här sitter jag. Har inte ägnat mig åt datorn någonting i dag. Har haft så mycket annat skoj för mig så jag inte hunnit med.
Började dagen med fredagshandling med mamma. Trots sommar och semester så behövs det handlas ändå förstås.
Gick som det brukar och sen behöver jag inte orda mer om det. Vidare hem för att vila skallen lite innan det var dags att kamma till sig och säga hej till Familjen Gomez-Pettersson som kom på besök.
Efter en stund kom även Erika hem från Åland efter fem veckors frånvaro, det var skönt att få ha henne hemma över helgen. Rolf åkte efter lunch till Kapellskär för att hämta henne från båten.

Jogge och Emilie ställde sig som oftast i köket och brassade käk. Jag hade förberett och tagit fram fläskkarré från frysen som slängdes i någon smarrig marinad. Även liten kycklinginnerfilé fick trängas i marinaden tillsammans med grisen.
Det bjöds på bruschetta till lite försnacks medan vi väntade på att grillen skulle blir klar.
Har nästan blivit beroende av den där vattenmelon och fetaostsalladen jag bjöd på när jag fyllde år, tror vi har ätit den nästan varje helg sen dess. Den är så god och fräsch till grillat.
Blev lite annat italieninspirerat också förstås, som alltid när gästkockarna kockar.

Stella och Carlos höll i gång och jag var som vanligt mest på golvet och lekte med dom. 
Till efterrätt hade jag köpt jordgubbar och vi premiärkörde min mjukglassmaskin jag fick i julklapp.
Blev supersmarrigt och tur var väl att Jogge inte hann äta dessert för han skulle träffa en kompis eller att Rudolf inte ville ha, för det blev inte så jättemycket glass. Precis lagom för fyra,  Ferry kom lite senare och fick äta det som blivit över.

Tog faktiskt inte en endaste bild under dagen trots att huset var fullt med alla dom som jag älskar mest, roterande mjukglassmaskin, gungande barn, busig hund, fullproppat middagsbord, fiskätande katt, öldrickande make m.m.

Nu har jag precis kommit hem från Emilie. Vi har haft filmtajm hon och jag, och så Carlos förstås.
Vi såg två av dom senaste Johan Falkfilmerna, Ur askan i elden och sen Tyst diplomati.
Himla bra bägge två trots att ostbågarna tog slut alldeles för snabbt. När jag körde hem var det besksvart ute och bara ynka 14 grader. Helt galet, vart tog dom varma sommarkvällarna vägen?

Nu läggdags, godnatt!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar