27 juli 2015

UtflyktTillUppsala


Idag packade vi in oss i bilen och åkte på utflykt. Siktet var inställt på Uppsala berättade chauffören,
och så fick det bli. Carlos var supernöjd, la sig tillrätta i baksätet som jag tidigare hade utrustat med ett jättelakan eftersom Rudolf morrar hela tiden att han fäller en massa hår. Ett jättelakan omsorgsfullt fastsatt med såna där stripes så det skulle skydda halva bilen från gulliga små frallhår.


Vi gick och hälsade på Pelle Måns? Pelle Måns, varför kallade jag honom för det hela tiden. Rudolf tittade underligt på mig och rättade mig, gång på gång.
 Pelle Svanslös ska det vara såklart. Var lite läskigt att gå så nära Fyrisån med Carlos, han ville bada och jag som är en orolig hundmormor var rädd att han skulle trilla i.



Vi hamnade till slut på Guntherska Hovkonditoriet, ett jättefint café med trevlig uteservering med jätteparasoller så vi slapp sitta i den för tillfälligt framtittande solen.
Carlos trivdes, satte sig tillrätta och spanade in Uppsalaborna och säkert en och annan utböling (typ vi) som fikade. Charmade en liten flicka som blev så glad när hon frågade om hon fick klappa. 

Rudolf fick gå in och beställa och kom ut med varsin räkmacka av croissantmodell, herregud så goda dom var. Kaffe och lättöl till. Blev konstigt ljus på bilderna där under parasollen.


Guldstjärna till morfar som gick in och frågade efter vatten till Carlos, men väldigt vad han INTE tappar någonting på marken, tänker Carlos.



På väg till bilen tittade vi på spännande fåglar....


......och den forsande Fyrisån

 

Den var spännande och hundmormor blev orolig igen trots jättestaket.



Här ser ju Carlos helgalen ut! Fast det är han inte, han bara spexar lite där bakom sitt lakan.
Han somnade på två röda och sov hela vägen hem, han var nog trött efter alla intryck.

Få se om det blir någon mer utflykt i morgon, kanske Mariefred. Får se vad Rudolf har i kikarn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar