22 juli 2015

NostalgibynEttGuldkornÅkDit


 I dag åkte vi äntligen till Nostalgibyn i Hosta. Undrar fortfarande hur just Hosta uttalas, om det är som Rudolfs återkommande vinterHOSTA eller om det är med ett långt O, Hooooosta? 
Hosta ligger strax norr om Fellingsbro och tog från oss ca 1,5 timme att åka.  E18 rakt fram och sen till höger vid väg nummer 249. Plättlätt!

Vet inte hur jag ska kunna beskriva detta fantastiska ställe, men det är i alla fall uppbyggt som en liten by med bensinmackar, affärer, biograf, café, damekipering, pub, glasskiosker, korvkiosk, retrobutik, post och mycket annat.
Toaletten var en tidsresa bara den. Uppbyggd som en dam/herrfrisering med massor med smågrejer man kände igen från pappas badrumsskåp.  Allt är original från 50-talet och förbaskat charmigt! 
Tog massor med kort och som alltid kommer dessa i en salig oordning.  Jag låter bilderna tala för sig själva. Titta och njut! 

Vill ni se mera betydligt bättre bilder eller läsa om familjen som driver stället helt ideellt kan ni klicka in på  http://www.nostalgibyn.se/ där finns massor med fina bilder. Eller förresten...ta er en tur dit och se allt live! 
Tror inte ni kommer ångra er, jag fick mig i alla fall en nostalgiresa som hette duga och kommer åka dit flera gånger, garanterat!
 
 Retrobutiken var som en godisaffär!
 Ny sittvagn till Stella?
 På cafeét köpte vi varsin räkmacka, en lättöl och kaffe som man fick dricka obegränsat av, betalade 238:-, billigt! Just på cafeét hade jag kunnat stå kvar än..vad med grejer!
Det var motorträff i kväll också och många fina bilar och motorcyklar parkerade på finbilsparkeringen
 Själv väntade vi med spänning på Saxdals-Elvis som skulle vara on stage klockan 19.00.
Rudolf har bänkat sig på första parkett.
 En spänn för en Piggelin när jag var 17 år
 
 Så kom han då äntligen, Elvis. En lagom, tjock man i sina bästa år som sjöng Elvislåtar ganska okej. Kul att sitta där i solen (äntligen) och titta på folk, en Elviskopia, fina bilar och känna femtiotalsatmosfären. 

I morgon åker vi samma väg igen fast inte lika långt. 
Vi ska till Kungsbyns Djurpark med Stella och klappa getter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar