9 juli 2015

LibanesiskKalasmat


 Vilken dag jag har haft! God mat, god dryck och god vän, kan det bli bättre? Vi började med varsin kopp kaffe och hembakad kanelbulle på ett café på Hornsgatan.
Sen gick vi typ 200 meter och stannade till på Bluesbaren där Ingrid bjussade på ett glas cava. Gott!


Hade lite tid att slå ihjäl innan vi gick till restaurangen så vi hann med att provsmaka goda ostar och andra delikatesser på en affär någonstans i närheten av restaurangen. 
Blev som en liten förrätt helt gratis,  tackar!


 Restaurang Tabbouli visade sig vara ett riktigt trevligt litet ställe. Så mysigt, vi satt ute på verandan och servicen var perfekt. Inredningen likaså, skulle vilja ta med mig bord, stolar och golvet hem. Tror golvet blir svårast att stjäla.

Vi åt en 16 rätters avsmakningsmeny som smakade fantastiskt. Det var hommus, vinbladsdolmar, oliver, aubergineröra, tabbouli, paprikaröra, kryddad yoghurt, lufttorkat oxkött, kycklingröra, libanesisk korv, stekta jätteräkor, spenatpiroger, halloumi, falafel, friterad potatis med citron och koriander, ostpinnar av filodeg och marinerade kycklingvingar. Tror jag fick med allt. En flaska libanesisk rosévin satt som en smäck till och vatten i massor förstås.





Vi tänkte först inte beställa någon dessert men vafasen....hallonsorbet till mig och Ingrid valde baklava med vaniljglass. Kaffe såklart och sen blev Ingrid illamående....proppmätt och spyfärdig!
Hahaha, som tur var gick det över en smula när vi kom ut i friska luften.


Väl värt ett besök! Men boka bord är nog ett måste, stället var utsålt till sista plats när vi med stinna magar haltade i väg hemåt.  Tack snälla, rara, fina Ingrid! Nästa gång är det min tur att betala.
En sak till...blir ingen nattmacka i kväll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar