10 juli 2015

JobbHelgIEttLedsetBålsta



Tänk att jag var fortfarande mätt i morse med när jag vaknade, endast en minimal frukost fick plats i magen.
Tyckte lite synd om Rudolf. Han gick båtvakt i natt, kom hem 5.30 och åkte till jobbet 6.45.
Tror han kommer somna ganska fort i kväll, skönt att han äntligen har semester. Fyra veckor ska han vara ledig är tanken, få se hur det blir med det. Hoppas vi kommer hitta på något skoj tillsammans.
Den planerade Romresan har jag skjutit upp, är alldeles för varmt att semestra i en storstad som Rom sommartid. Tänkte mig kanske fram emot oktober.

Själv så åker jag i kväll till mitt jobb i grannkommunen för att jobba min sista helg på länge.
Bålsta är sen igår eftermiddag ett chockat, sorgset samhälle efter den tragiska händelse som ingen säkert kan ha missat.
En pappa knivskar sin nioåriga dotter till döds och sårade hennes mamma svårt framför ögonen på två äldre syskon.
Så fruktansvärt tragiskt, hemskt och ledsamt. Tror hela Bålsta gråter. Och den svenska psykvården har återigen uppenbarligen inte tagit sitt ansvar och tagit emot denna man som tre timmar innan dådet sökte hjälp.  Vila i frid lilla vackra barn!
Mina tankar går naturligtvis till mamma, syskonen övrig släkt och vänner.

Annars så har fredagen rullat på som vanligt här hemma. Varit och handlat med mamma och sen fikade vi tillsammans med brorsan som helt plötsligt och oväntat kom på besök.
Kul att se mamma glad för en gång skull. Åkte hem och försökte vila lite men det gick sådär, ska göra ett nytt försök senare.

Det gäller att vara utvilad inför helgens tre nätter som jag gissar kommer vara så kallade full spruttnätter. Brukar oftast vara det. Tur att jag jobbar med Johanna, en mycket bra tjej som jag gillar.

Känner att jag verkligen behöver lite vila från jobbet nu. Inte alls det att jag inte trivs men det ÄR jobbigt att arbeta på en demensavdelning. I alla fall som vi har det nu, typ cirkus!
Ställer mig frågan gång på gång, kommer jag orka till pensionen? Tror faktiskt inte det, tänkte faktiskt redan i höst eventuellt försöka gå ner i tid.  Plocka bort en eller två nätter är tanken men jag
måste räkna lite på det och se vad det blir ekonomiskt.

Jaha, nu regnar det igen! Var 11 grader i morse, tydligen lika varmt/kallt som i november sa dom på radion. Heja Sverige!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar