4 augusti 2014

BilringarOchRövklåda



Blev en tokvarm dag idag med. Vi hade det tämligen skönt i båten, det fläktade en del och idag var det en grad mer i vattnet än i går, 24 grader. Till och med jag badade! Men det tog tid och när jag väl plumsade i från badstegen så var det för att jag tappade greppet och ramlade i som ett värsta praktarsel. Tänk att jag inte kan göra någonting ordentligt?

Fast det började med lite halvcirkus, som vanligt höll jag på att säga.
Jag blev getingstucken på bryggan precis när jag skulle kliva ombord. Getingjäveln valde att bita mig i en utav bilringarna. Ni vet den som är precis ovanför byxlinningen och gör så man med begränsad framfart kan böja sig framåt utan att få upp frukosten. Jag skriver bilringarna i plural, upptäckte nämligen att det under sommaren har utvecklats en till mjuk och dallrig oönskad liten vän.. Skyller den enbart på för god mat, vin, glass, godis. Lägg därtill ordet MYCKET framför så hajjar ni.
Motionen har inte varit på tapeten ett dugg den heller, ni minns väl min debut på studsmattan i maj. Jag minns och mitt ledband också verkar det som och jag är långt ifrån återställd.

Sen när vi väl kom iväg så råkade jag i falsett skrika HJÄLP när en skoliknande plastbalja drog förbi oss i ytterfilen i en alldeles för hög fart. Jävlar vad vågor det blev och vad är det för oschysst sätt. Jävla lallare! Ful var båten också!
Jag gillar inte när det gungar, Rudolf blev sur för jag skrek, vattendunken ramlade ner, Rudolf slog i skallen när han försökte rädda den och jag muttrade över mitt bilringsbett som gjorde ondare och ondare. Blev rädd ett tag, är ju allergisk och vet inte riktigt hur jag reagerar på getingstick. Men som ni märker gick det bra!

Men det blev en bra dag i alla fall. Vi åt lite kallskuret och potatsisallad, drack kaffe , drack tre liter vatten minst och åt frukt, läste klassiska Båttidningen, tittade på en svanfamilj, städade lite i båten och sen badade jag EN gång.

Här kommer lite bilder från våran dag till havs...nåja till sjöss:

 Allt man behöver: kaffe, solcreme, allergidroppar till mina rinnande allergiska ögon, 
solbrillor, vattenflaska.
 Dävensö i bakgrunden men Zlatan verkade inte vara hemma dessvärre.
 På väg hem solen lika så
 Kapten Pettersson stänger och säger godnatt till båten. Besättningen hade redan klivit av
 Schyssta rattar, hade man kunnat skriva om det varit två! Älskar trä!
 M/S Nari, en fin gammal dam, äldre än sin husse och matte faktiskt..ja, det är sant!
 Kaffetajm! Önskar att vi hade en Juramaskin i båten, så mycket godare.
 Vilade lite och passade på att ta smygkort på Rudolf
Rudolf har dammat av sin gamla röklåda för här ska det rökas räkor nämligen.
Jag som den otroligt barnsliga kvinna jag är skrattade högt för mig själv när jag upptäckte något skoj. Sätt bokstaven V på valfritt ställe..vad blir det? Hahahaha! Ewa, skärp dig! Väx upp! Bli vuxen!
Lessen men jag har försökt i över 54 år, det går inte!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar