27 augusti 2014

OvärdeligUpdateFrånEranFavorit



Den här dagen började inte bra. Eller kanske rättare sagt, den slutade inte bra. Somnade aldrig!
Vred och vände mig länge i sängen tills jag bestämde mig för att ge upp. Prövade en andra gång, denna gång efter två koppar te,  de två sista Idolprogrammen på tv4 play, slösurfning och kattgos. Klockan var då 04.15 och jag somnade väl en stund senare för att vakna...7.30..GAAAAH!
Fick ett mess vid 8.15 av Emilie som undrade om jag var vaken. Jag min galning trodde vattnet hade gått, men ringer man inte då istället för att messa? Klart hon skulle göra och det var inte någon vattenavgång som tur var. Tagga ner lite mormor....okej då.
Carlos var på ingång en timme senare då det idag skulle shoppas och lunchas i Täby C med en höggravid likasinnad bästa vän.
Måste varit en härlig syn, två minst sagt rara damer med stora magar i slutet av graviditeten vaggandes runt bland butikerna.Blev nog bara kläm och känn på varor i ögonhöjd eftersom att böja sig ställer till stora svårigheter av naturliga omständigheter såklart.

Vi sov faktiskt en halvtimme Carlos och jag på förmiddagen, jag hade kunnat sovit mera med lillfisen tyckte annorlunda. Tog en liten promenad runt kvarteret i stället med en hel del ligga-på-rygg-och-sprattla-med-benen-knas.

Satte igång att rengöra kaffemaskinen som indikerat "clean machine" ett tag nu. Gick åt skogen och jag drabbades av lätt panik och ringde Kaffemaskinsbutiken på Oxtorgsgatan. Anledningen var att maskinen fick typ framfall, någonting "ramlade" ner inuti och sumplådan gick inte att sätta tillbaka.
Fick prata med en supertrevlig kille som lugnade mig och efter ett lite goda råd så blev det ordning på mitt lilla skötebarn.
Hann tänka köpa bryggare,  dricka mindre gott kaffe och stort projekt för EN kopp kaffe.
Nu håller vi tummarna att den är frisk.

Nästa sätta-nästan-i-halsen-upplevelse lät inte vänta på sig.  Erika tog in posten när hon kom från uppropet på nya skolan. Och då blev man ju irriterad bara av att se nunan på dåren som leder Sveriges mest främlingsfientliga parti. Ännu mer irriterad blev jag när jag läste namnen på valsedlarna till kommunvalet.


En lokal kvinnlig "skådespelare!?" har helt plötsligt hittat sig en ny karriär...som politiker. Lustigt tycker jag, det svänger snabbt i speedway. Och såklart bara ett ytterligare sätt att få publicitet, har personligen en liten aning om att intresset för politik är nog inte det som ligger denna person varmast om hjärtat. Men såklart är man inte sämre att man kan ändra sig och i SD får nog alla vara med, haha eller inte alla-alla förstås. Man ska vara svensk tror jag visst dom tycker! SVENSK? finns många definitioner på det ordet.
Såklart så skickade vi tillbaka rasistpropagandan och valsedlarna till Jimmie. Dom vill vi inte ha här hemma, duger inte ens att elda i kaminen med.

Mamma är dålig också, hann dit en snabbis för lite leverans av mediciner och dryck. Hoppas hon piggar på sig men jag känner mig lite lätt skeptisk faktiskt och tyckte att vi skulle ta en tur till Danderyds Sjukhus men hon vägrar.

Gustav är också lite dålig, han kräktes tre gånger i går och jag anar att han har sällskap i magen. Blev en tur till Apoteket så nu är han avmaskad och får hoppas att dom inneboende kilar vidare.

I morgon blir ytterligare en dag med fart och fläkt. Stor dag för Emilie, Jogge, Carlos och Mini-Marängen. Det ska flyttas. Äntligen vet jag att dom tycker efter ha bott med 25 flyttkartonger, massor med sopsäckar köket nerplockat i ett kaosartat ståhej.

Jag blir ansvarig för Carlos och vi kommer inte närvara vid själva flyttandet. Tror det kan bli stressigt för lillfisen. Vi åker dit på eftermiddagen när förhoppningsvis allt är på plats i nya lägenheten.
Ska bli så spännande och framförallt kul.
Rudolf är ledig och åker och hämtar en lastbil på jobbet i morgonbitti. Sen hjälper såklart Jogges föräldrar till och några andra kompisar skulle jag tro.
Tycker det är kul att historien upprepar sig. 3 mars 1985 flyttade vi till Pettssonska Palatset. Jag var i vecka 37, lite lätt höggravid och hormonstinn. Jag satt på en stol i köket med stickade benvärmare  och dirigerade min familj med hela handen.
Emilie föddes när vi bott i huset i 8 dagar, 3 veckor för tidigt. Nu är det alltså denna tjej som höggravid flyttar i vecka 39, undrar om hon också kommer ikläda sig stickade benvärmare och peka med hela handen?

Missade förresten att Rudolf har namnsdag idag....typiskt. Det är Rolfdagen idag, grattis!



Nu är resan betald, 99 dagar kvar till sol och värme. Längtar!
Jävlar vilket mastodontinlägg, mycket att svamla om. Guldstjärna till er som orkade!









1 kommentar:

  1. Jag fick guldstjärna! Kommer inte peka och inte bära benvärmare heller. Tror att det kan bli lite varmt.

    SvaraRadera