6 augusti 2014

ParasollJakt



 Orken tillbaka, här har ni mig igen! Ska lite kort berätta vad jag roat mig med idag,
Först så åkte jag till Norrboda för att hämta Lill-Fisen och hans söta mamma.
Är det något Carlos älskar så är det just att åka bil, han hoppade med förtjusning in i baksätet på direkten med sitt biltälte tryggt och säkert på,  la sig och somnade.
Han vaknade 10 mil senare då jag parkerade vid Vikingterminalen i Kapellskär.






















Lite pinkande för oss alla innan vi sökte upp en skuggplats för att titta på när båten var på ingång. 
Carlos "Magneten" Gomez-Pettersson charmade många som alltid som gick förbi. Stora som små, damer som herrar, pojkar som flickor, korta som långa, feta som smala kort sagt alla. 

Till slut kom Erika med sin jätteresväska, ryggsäck och lite mer bagage och vi åkte hemåt lite småfikasugna.


 Svängde höger när en skylt om Rådmansö Bageri & Butik dök upp. Blev en god eftermiddagsfika under segelduken på uteserveringen. Extraplus till hundskålen med vatten som fanns på plats fast vi hade som alltid eget vatten med oss. Men Carlos testade Rådmansövattnet och verkade gilla det.

Vidare så har jag och gringubben (som verkar lite mindre grinigare nu) varit på parasolljakt. Mammas parasoll som hon har på balkongen har gått sönder och såklart så kommer hon inte klara sig utan då det fortfarande är dövarmt och soligt ute. Ett nytt måste jag försöka leta rätt på, men det visade sig att vara lättare sagt än gjort.
Vi var på Jysk, Rusta, Plantagen, Ikea, Ica Maxi, Bauhaus och Coop men kom dessvärre hem tomhänta. Finns inte ett parasoll att uppbringa! Kom på senare att ÖB kanske har, ska ringa dit i morgon.
Är det någon som sitter på ett parasoll ni inte använder ca 180 ca i diameter så kan ni väl signalera. Jag köper det på direkten. Tycker synd om lilla mamma i värmen, hon gillar att sitta på balkongen men ogillar såklart den starka solen.


 Blev så hungriga efter allt parasolletande så vi stannade till på Alexandra i Kungsängen och dinerade på deras svala uteservering.  Man kan ha olika uppfattningar om Caesarsallad vad den ska innehålla och så, men den här hamnade lätt på min Top 5-lista. Satan i gatan vad fräsch den var och visst den innehöll sånt som absolut inte ingår i originalreceptet såsom melon, rädisor, apelsin, gurka m.m. Dessutom gillar jag när dressingen ligger i en pyts bredvid så man kan reglera själv hur onyttig man vill vara.  Mycket god var den i alla fall!
Surmulen åt en gravad laxhistoria som han höjde till skyarna. Mycket bra mat, bra priser och ingen väntan knappt när man är vrålhungrig. Heja Alexandra!





När vi åkte hem så träffade vi på en luftballong på väg upp eller ner, väldigt lågt flög den i alla fall.

Längtar till i morgon då jag äntligen ska till frissan. Har väl aldrig varit så långhårig och grå som nu.  Men i morgon ska en halvmeter bort, minst och ny färg i skallen...åh vad skönt!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar