19 oktober 2014

SyskonTräffMedAllsångsAvslut

Här kommer ett bildregn från Petterssonska syskonträffen nere på Ådö i går. 
Vi hade en jättetrevlig kväll och kom hem någon timme efter midnatt.
Det hela började med trefika och sen styrde jag upp ett syskonfoto under ett av alla äppelträden på Ulfs och Gunillas tomt innan vi gick på upptäcksfärd på gamla marker.

 

Höjdpunkten var helt klart när Familjen Söderberg öppnade upp sitt hem för oss. Vi gick runt på tomten, bryggan, gamla vedskjulet, tvättstugan som numera är ombyggd, jordkällaren m.m. Här blev det många flashbacks för syskonen. Kommer ni håg när.....? var det många meningar som började.
Vi fick även gå in i huset (så kul!) och herr Söderberg visade oss glatt runt. Jag tror faktiskt han tyckte det var jättekul att få höra så mycket historier om vad som dessa busungar haft för sig i huset för länge sedan. Huset är förvisso ombyggt till viss del men Rolfs och Yvonnes rum som dom delade fanns kvar.


 Hur många barn har haft 20 meter till en egen badbrygga?

 
 

 Bittan på bryggan med Ådö slott i bakgrunden. "Småbarnen" (Yvonne och Rolf) fick bara bada när storasyskonen var närvarande och mamma Signe eller var det farmor Greta gnällde på att håret blev grönt av allt badande


  Hejdå Lilla Köpenhamn det var kul att ses igen efter alla dessa år
 
Glada och ivriga fortsatte vi sedan vår vandring runt "ägorna". Vi gick förbi slottet, hagar, vedskjul, huset där grisarna skållades....brrrrr, hönshuset, ladan där Bittan hånglade med Stefan för första gången, busshållplatsen där skolbussen kom. Vi hälsade på glada nyfikna hästar och avslutade rundvandringen med ett besök i stallet där jag valde att stanna utanför p.g.a min allergi.

När vi kom tillbaka till så hade Gunilla tänt upp hela deras fina inglasade uteplats med 51 värmeljus, 11 stora stearinljus (jag räknade!) och satt infravärmen på on-läge. Där satt vi och myste och drack lite öl, vin och alkoholfritt för mig och Lotta i väntan på att middagen skulle serveras.

Vi blev bjudna på en god grillmiddag och pratet och skrattet om alla minnen fortsatte. Gunilla som lagt ner mycket tid på släktforskning berättade lite hur långt hon kommit, mycket spännande. Ända ner till sent 1700-tal fick vi reda på Rolfs gamla släktingar, så spännande. Kul med alla namn också, många Maria, Amanda, Anders, Carl-Philip!!!, Tekla, Hulda, Konrad, Greta, Petter m.m.

Kvällen avslutades med allsång! Uffe plockade fram gitarren och alla sjöng glatt. Vi hade jättekul!

Vid 00.30 tiden så var det dags att packa sig hemåt. Jag släppte först av Rudolf här hemma för att sedan skjutsa hem Yvonne till Jakobsberg. När jag kom hem så snarkades det högt från sovrummet.


Tack alla inblandade för i kväll, det var så kul.

1 kommentar: