18 oktober 2014

TjejkvällMedExtraAllt



Oj, vad jag gillar tjejmiddagar, vi hade så kul. Det enda som jag missade var resårbyxorna, det hade varit ett mycket mera passande klädesplagg än att tränga sig i ett par svarta åtsittande jeans, som dessutom suttit i garderoben och krymt under sommaren...händer det er också?
Jesper som är en fena (mormor säger alltid så när någon är duktig, fena?) hade lagat varmrätten, Carnitas, något helt nytt för mig.
Taco på nytt sätt, inte med den för oss vanliga trista köttfärsen.
Tänk er pulled pork fast fläskkarren kokas med Coca Cola, pressad apelsin, lime, vitlök och massa spännande kryddor som typ spiskummin.  Köttet var fantastiskt gott efter ett par timmar på spisen, så där trådigt, mört och lätt att portionera ut i tortillabrödet.
Fanns tillbehör som inte gick av för hackor dom heller...en salsa med silverlök, koriander, chili, lime tomater m.m.. En supergod guacamole och en fräsch bönsallad...ja herregud vad jag proppade mina tortillas med godsaker! Sen är det extra trevligt att få äta sån här mat när man plockar själv vad man vill ha och att äta med händerna är ju alltid kul.

Just ja! Glömde att Ingrid bjöd oss på varsin förbaskat lättdrucken och god mojito när vi anlände. Små goda smördegssnurror som är svårt att bara äta en utav agerade drinktilltugg, tror jag åt............... ....hrmmmmmm 10 minst!

Blev dåligt med fotografering hade helt enkelt varken tid eller lust. Hade fullt upp med att äta!
Efterrätten däremot den fick komma med på bild, den var ju så tjusigt upplagd. Ingrid hade gjort en Pavlova, en modifierad med Rice Krispies i marängsmeten vilket gör den om möjligt ännu mera seg och god. Grädde och nån god kräm, tror det var smörkräm men jag kan ha fel, den försvann så fort.
Och min tallrik var tom långt innan Ingrids och Bittes var tomma....hej matvrak!


 Jag brukar skylla på att jag äter snabbt bara för jag hatar att äta kall mat, vilket är helt sant. Finns det något värre än fisljummen mat? Men i det här fallet skulle ju Pavlovan vara kall...

Kring midnatt så blev tanterna trötta, eller var det bara jag tro? Vi tackade återigen för all god mat och för den mysiga samvaron, kramades och sa hej.
På hemvägen bestämde Bitte och jag att vi måste bli bättre på dessa tjejkvällar, att vi ska göra det till en rutin.
Nästa gång ställer jag eller Bitte till med tjejmiddag. En weekend i Barcelona framåt våren tyckte vi också vore på sin plats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar