25 oktober 2014

PipparKakor



Bättre nu, sov en stund med kudden över ansiktet. Var upp och vinkade och sa "hejdåhasåkulvarförsiktigochsomnaintepåpendeltåget" till Rudolf.  Det blir bowling, middag och en eller annan för många kanske öl på O´Learys på Sveavägen.
Kan tänkas att det blir soffan för mig i morgonbitti, det brukar inte lukta och låta överdrivet angenämt i sovrummet när Rudolf festat loss.

25 oktober idag, precis en månad till Ullaredsresan, två månader till juldagen...längtar till båda dagarna.
Ullared kanske lite mer, vi har så kul när vi är där. Fast julen är kul den med speciellt i år när vi har en till liten gullunge i familjen. Fast hon har kanske inte så stort utbyte i år av hela ståhejet, men jag gissar att hon kommer få mest paket ändå.
Mormor ska ju för sjutton till Gekås innan jul.....kommer bli en hel del paket inköpta där, jag lovar.
Nästa jul däremot kommer hon fara runt här hemma och det kommer bli så roligt, då är hon 15 månader och säkert med massor med spring i benen och nyfikna fingrar.

Låg och grubblade lite på mina pepparkakshjärtan som jag alltid gjort sen urminnes tider. Stora hjärtan med familjens namn fint spritsade på och sedan upphängda i köksfönstret i vackra röda sidenband.
Endera måste jag köpa ett större fönster eller så blir det mindre hjärtan, familjen har utökats i år..hela nio hjärtan ska jag få till om jag räknat rätt.
Eller så skiter jag i dom men jag gissar att Jul-Hitler är av annan åsikt, eller? Dom har hängt i fönstret i 28 år...så klart dom ska upp det 29:e också.


Så här så 2013 års hembakt ut. I år tillkommer två namn, Stella och Ferry. Kommer bli bra och jag är glad att dom inte döper barnet till Margaretha, Cleopatra, Tekla-Maräng Borrsväng, Rullgardina eller något annat låååååååånt namn. Då hade det blivit problem.

Nu ska vi strax sticka till mina finingar i Kungsängen, middag på G. Sen direkt till jobbet och trilskas med den extra elfte timmen.
Trevlig lördag på er mina vänner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar