10 februari 2015

Elefanterna



Idag tror jag att jag lyckades med middagen, hittade en recept  http://www.recept.nu/markus_aujalay/soppor_och_grytor/fisk_och_skaldjur/fiskgryta/  på en fiskgryta som självaste Marcus Aujalay är pappa till.
Gjorde exakt som receptet förutom att jag uteslöt blåvalarna, nej blåmusslorna.  Kul om det hade varit blåval i grytan, jädrar vilka stora tallrikar vi behövt då.

Nå, i alla fall så smakade det mycket gott tillsammans med en klick aioli och grekisk superfärskt  lantbröd. Både Owe och Emilie kom på besök så dom fick sig en skopa dom med.

Ser kanske inte så gott ut på bilden och det ser framförallt inte alls ut som på Mackans bild.


Förresten vad gillar ni mina djupa tallrikar. Dessa har varit med så länge jag kan minnas. 
Mycket korvsoppa jag ätit i dom som barn.  Säkert från tidigt 60-tal och jag snodde med mig dom när jag flyttade hemifrån.  Synd att jag bara snodde dom djupa. 
Hade varit kul med resten av servisen också. Tror dessvärre inte mamma har några kvar. Hon har ju dödstädat bort och kastat det mesta som kommer i hennes väg under senaste åren.

Lite trött i dag, har varit en bra dag som började med fikaträff med förbaskat trevlig kollega/vän.
Sen kom Carlos på visit medans Emilie och Stella åkte till Arlanda för att hämta Jogges föräldrar.
Owe dök upp för andra gången och vi beställde lite bildelar inför till hans USA-resa imorgon. 

Stella var på sitt bästa humör, glad, envis och inte så still längre. Slingrar sig som en kålmask när jag gav henne ersättning. Nu börjar hon visa lite temperament lilla damen, det är inte för intet att hon har både italiensk och chilensk blod i sig. Tror hon kommer bli en mycket bestämd liten tjej. 

Vi sjöng som vanligt, det gillar hon. Favoriten är "En elefant balanserade", tur det för den kan jag och vi brukar komma till väldigt många elefanter....kallas evighetsvisa.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar