26 oktober 2013

Grekisk pytt i panna och rödtjut!



Måste bara dela med mig av receptet av den fantastiskt goda grekiska pytt i pannan.

http://www.kokaihop.se/recept/grekisk-pyttipanna-2

Tog lite pedagogiska bilder under resans gång, enjoy!

 Klyftad och skalad potatis blandar sig med den länge marinerade köttsvansen. Jag valde att förkoka potatisklyftorna lite innan. Ville inte riskera att dom skulle vara halvråa.
 Sen hivar man på zuccini, tomater, rödlök, olika färger paprika och sen skjuss in i 225-gradig ugnsvärme ca en halvtimme.
 Medans jag väntade så beundrade jag mitt fina ljus som jag fått av Erika i present, tack sötnos!
 När potatisen är klar så öser man på med smulad extragod fetaost. 
Undrar om det bara är därför den heter just grekiskt pytt i panna, för fetaostens deltagande?
 Maten är klar! Till pytten så serverades en kall kremfrässås med lime och vitlök
(jag vet att det inte stavas så, ville bara vara lite rolig), gott ciabattabröd och en dunk rödvin. 
Sen var man på banan igen!

Testa det här! Det var supergott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar